27 / 04 / 2024

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.



Haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke olan Türkiye'de çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Haftada 33.2 saat çalışan Hollanda’da asgari ücret bile 1.995 Euro oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de ortalama haftalık çalışma süresi 44.2 saati buluyor. Ülkede haftalık çalışma süresi kadınlarda 40.2 erkeklerde ise 46.1 saati buluyor. Eurostat’ın verilerine göre ise 20-64 yaşları arasındaki ortalama bir Avrupalı, geçen sene haftada 37.5 saat çalıştı. Hollanda’da çalışanlar 1.995 Euro asgari ücret ile gelirde ön sıraya yerleşirken, mesailerde en kötü performansa sahip ülke olarak kayıtlara geçti.

27 AB üyesi ülke arasında çalışma saatlerinin en az olduğu ülke haftalık 33.2 saat Hollanda oldu. Türkiye ise asgari ücret 363 Euro ile Avrupa ülkeleri arasında son sıralara yerleşti. Avrupa’da Türkiye’den sonra en uzun çalışma süresi 43.3 saat ile Sırbistan’da bulunuyor. Polonyalılar 40.4, Yunanlılar 41 ve Bulgarlar 40.2 saat ile Avrupa’nın en çok  çalışan milletleri arasında yerini alıyor.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

ÇALIŞMA HAZIRLIĞI 4 GÜNÜ BULUYOR

Hollanda’dan sonra haftalık 35.3 saat çalışan Almanya ve 35.4 saat ile Danimarka geliyor. Öte yandan, Avrupa ülkeleri haftada 4 gün çalışmaya hazırlanıyor. Aralarında İspanya, İngiltere ve İrlanda'nın da yer aldığı çok sayıda ülkenin ardından Almanya da dört günlük çalışma haftasını test etmeye başladı.

Avrupa’nın en uzun çalışma süresinin olduğu Türkiye, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nde (OECD) ülkeleri arasında ise 2. sırada bulunuyor. OECD’de Türkiye’den daha uzun çalışan tek ülke 47.5 saat ile Güney Amerika ülkesi Kolombiya oldu. 

Türkiye, Kosta Rika ve Meksika’nın da yer aldığı birçok gelişmekte olan ülkeye göre daha uzun mesai yapmak durumunda. OECD’ ülkeleri arasında ortalama çalışma süresi ise 37.6 saati buluyor.

GELİR DURUMUNA GÖRE SON SIRALARDA

Avrupa’nın en çok çalışan milleti Türkler, olurken gelirde ise son sıralarda yer alıyor. Türkiye’de asgari ücret ve civarında maaş alanların oranının, işgücünün yarısına yakını olduğu öngörülüyor. Asgari ücret bizde ortalama ücret durumunda gelirken, Belçika ve İspanya'da ise asgari ücretlilerin oranı yüzde 1’in altında bulunuyor. Türkiye’de asgari ücret 363 Euro ile Avrupa ülkeleri arasında en düşük 4. rakam konumunda. En az çalışan Hollandalılar ise 1.995 Euro asgari ücret alıyor. En yüksek asgari ücret Lüksemburg’ta bulunuyor.

Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi! BİST-100 ağır kayıplar yaşayabilir!

Mevduat faizleri daha da mı artacak? İşte kulislerdeki o konuşma! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön