Dış Piyasalar

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 9,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış gösterdi.Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, 2021'in aynı dönemine göre de yüzde 9,9 artış gösterdi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ülkelerinde 2022 yılının ikinci çeyrek döneminde konut fiyatlarındaki değişime ilişkin merakla beklenen verileri yayımladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, 2021'in aynı dönemine göre de yüzde 9,9 artış gösterdi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, aynı dönemde konut fiyatları Avro Bölgesi'nde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3, yıllık bazda da yüzde 9,3 artış gösterdi.

Peki konut fiyatları hangi ülkelerde ne kadar arttı? Konut fiyatları en dçok hangi ülkelerde arttı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Peki konut fiyatları hangi ülkelerde ne kadar arttı? Konut fiyatları en dçok hangi ülkelerde arttı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) üyesi ülkeler arasında, 2. çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre konut fiyatlarında en fazla artış yüzde 27,4 ile Estonya'da, yüzde 23,1 ile Çekya'da, yüzde 22,8 ile Macaristan'da, yüzde 22,1 ile Litvanya'da ve yüzde 18,2 ile Hollanda'da görüldü.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, konut fiyatlarındaki artış Almanya'da yüzde 10,2, İspanya'da yüzde 8,1, Fransa'da yüzde 7,1 ve İtalya'da yüzde 5,2 şeklinde açıklandı.

Aktarılan detaylara göre, s​​​​​öz konusu dönemde konut fiyatları, hiçbir Avrupa Birliği (AB) ülkesinde düşüş göstermedi.

2021 yılı artış rakamları 

Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında, 2021 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut fiyatlarında en fazla yükseliş yüzde 16,1 ile Estonya'da, yüzde 15,6 ile Danimarka'da ve yüzde 14,5 ile Çekya'da görüldü.

Yine açıklanan resmi verilere göre, konut fiyatları, Fransa'da yüzde 5,7, İspanya'da yüzde 3,3, Hollanda'da yüzde 12,8, Almanya'da yüzde 10,9, İtalya'da yüzde 0,4 ve Belçika'da yüzde 7,4 artış gösterdi.

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Hizmet ihracatından yeni rekor geldi! İlk sırada Almanya var...