27 / 04 / 2024

ABB Başkanı Yavaş Mamak metro ihalesinin iptal edilme sebebini açıkladı! 200 milyon Euro fazla fiyat verdi!

ABB Başkanı Yavaş Mamak metro ihalesinin iptal edilme sebebini açıkladı! 200 milyon Euro fazla fiyat verdi!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Mamak metrosu için ihale açtıklarını ve firmanın 200 milyon Euro fazla fiyat verdiğini açıkladı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Mamak metro ihalesini iptal etmesinin nedenini açıklayan Yavaş, çarpıcı bir açıklamada bulundu.

MAMAK METRO PROJESİNİ İPTAL EDİLDİ, İŞTE NEDENİ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; mamak metrosu için ihale açtıklarını ve firmanın 200 milyon Euro fazla fiyat verdiğini açıklayan Yavaş, şöyl edevam etti: Proje 1,5 yıl sürdü, Ulaştırma Bakanlığı onayladı. İhaleye çıktık ve istekli 9 firma varken, 3’ü girmedi. İlk sıradaki şirket ise 200 milyon Euro fazla fiyat verdi.

Ben sadece nam olsun, şan olsun, helal olsun dedirtmek için bu ihaleyi onaylasam,  Ankara  halkına tam 200 milyon Euro yük binecekti. Derhal iptal ettim. Şimdi Türk parası cinsinden yeni ihale yapacağız. Allah nasip ederse Mamak metros’nun temelini hep birlikte atacağız. Yıllardır metro yapılmayan yere ilk kazmayı vuracağız.''dedi. 

ÇOK ASFALT YAPAN BAŞARILI BELEDİYE OLAMAZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Etimesgut belediye başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, Başkent'te halkla buluştu.

Yavaş,"Oy versin vermesin kimseyi ayırmadan çalışmak boynumuzun borcudur. Kavgasız, gürültüsüz çatışmadan sadece iş yaparak karşınıza çıktık, az laf çok iş dedik. Belediye başkanı kentinin annesi, babası, arkadaşı, kardeşidir. Belediye; doğumdan ölümüne kadar insanların her türlü ihtiyacıyla ilgilenmelidir. Çok asfalt yapan başarılı belediye olmaz." dedi.

Mansur Yavaş, Etimesgut'ta "Ankara seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Yavaş, esnafın "Yorulmayın, bu iş bitti" sözüne, "Bu vesileyle sizleri görmüş oluyoruz" yanıtını verdi ve "İnşallah Ankara'daki büyük değişimi hep beraber gerçekleştireceğiz. Erdal başkanım ile el ele, çok güzel işler yapacağız" dedi.

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

 


Geri Dön