Ekonomi

ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD Haziran ayı  enflasyon rakamları açıkladı. Buna göre haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu. ABD’de yıllık tüketici enflasyonu haziranda beklentilerin altında kalarak yüzde 3 oldu

Altın ve döviz piyasasının merkala beklediği ABD enflasyın rakamları belli oldu. ABD’de yıllık tüketici enflasyonu haziranda beklentilerin altında kalarak yüzde 3 oldu. ABD'de aylık tüketici enflasyonu yüzde 0,2 ile beklentilerin altında kaldı.

ABD ENFLASYONU 2 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ!

Çekirdek enflasyon haziran ayında yüzde 4,8 seviyesi ile beklentilerin altında açıklandı.

Piyasalarda tüketici enflasyonunun haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,1, aylık bazda ise yüzde 0,3 olması bekleniyordu. Çekirdek TÜFE'nin ise yıllık yüzde 5 olması bekleniyordu.

Enflasyon mayıs ayında beklentilere paralel gelerek yıllık bazda yüzde 4 oldu, aylık bazda yüzde  0,1 olmuştu. Bu verilerle beraber ABD’de enflasyon 2 yılın en düşük seviyesine düştü.

Enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırmanın sonuna yaklaşıp yaklaşmadığına yönelik beklentiler konusunda belirleyici olarak görülüyordu.

Peki ABD enflasyon rakamları sonrası altın fiyatları ne oldu? ABD enflasyon rakamlarından sonra altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? ABD enflasyon rakamları açıklandıktan sonra dolar kuru ne oldu? İşte ABD enflasyon rakamları sonra altın ve dolar fiyatı...

ABD ENFLASYON RAKAMLARI SONRASI ALTIN VE DOLAR NE OLDU?

Altın ve döviz piyasası ABD enfşasyon rakamlarına odaklanmıştı. Bugün saat 15:30'da açıklana rakamlarından sonra altın fiyatlarında yükseliş kaydedildi.

Verilerin açıklanmasının ardından dolar endeksi sert düşüşe geçerken altın fiyatları yüükseldi. ABD TÜFE verisi sonrasında ons altın yüzde 0,7 artışla 1945 dolara yükseldi. Gram altın ise bu yükselişe paralel olarak 1936 TL seviyesiyle yeni rekorunu kırdı.

Dolar/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 26,233 TL, satış fiyatı ise 26,260 TL'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 28,91 liradan alınıp, 29,003 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise yüzde 0,41 yükselişle 1,1048 bandında hareket ediyor. 

Altın uzmanı İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarına saat vererek uyardı! Piyasalar yangın yerine dönecek

26 TL'de sabit kalmaya çalışan doların geleceği dip ve zirve rakam belli oldu! Uzman Şirin Sarı peş peşe açıkladı