Ekonomi

ABD enflasyon verileri açıklandı! Piyasalarda son dakika gelişmesi

Piyasaların heyecanla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin altında gelen veriler, piyasalara yansımaya başladı. İşte ayrıntılar... ABD enflasyon verileri bugün saat 15:30'da açıklandı

Günlerdir büyük bir merakla beklenen ABD enflasyon rakamları açıklandı.ABD enflasyon verileri bugün saat 15:30'da açıklandı. Buna göre Ekim ayı enflasyon verisi yıllık bazda yüzde 7,7 olarak beklentilerin altında kaldı. Enflasyon beklentisi yüzde 7,9 seviyesinde olması bekleniyordu.  ABD Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanamasından sonra Fed'den agresif faiz artırım beklentileri de zayıflamaya başladı.

ABD ENFLASYON VERİLERİ BEKLENTİLERİN ALTIN KALDI

ABD'de enflasyon verisi TÜFE, Temmuz ayında gördüğü yüzde 9,1 ile 41 yılın en yüksek seviyesinden sonra, düşüşe geçti.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Ekim ayında tüketici fiyatları bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 artış kaydetti. Piyasa beklentisi fiyatlarda yüzde 0,6 artış olması yönündeydi. 

Verilerin ardından böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 7,7 olarak gerçekleşti. Analistler yıllık artışın yüzde 8,2'den yüzde 7,9'a ineceği tahmininde bulunmuşlardı. Temmuz ayında tüketici fiyatları yüzde 9,1 ile 1981 yılı Kasım ayından sonra en yüksek seviyesini görmüştü.

Çekirdek olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,3, yıllık yüzde 6,3 arttı. Analistlerin beklentisi aynı sırayla yüzde 0,5 ve yüzde 6,5 artış olacağı yönündeydi.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 1,8 artarken, yıllık artış yüzde 17,6 oldu. Gıda fiyatlarında aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 10,9 artış yaşandı. Ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,1 düşüş gösterdi.

ABD enflasyon rakamları sonra altın ve dolar fiyatları ne kadar oldu? İşte altın ve dolar kuru fiyatları...

DOLARDA SON DURUM!

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra dolar kuru resmen sarsıldı. Dolar endeksi 108 seviyesine kadar düşerken, dolar/TL kuru alış fiyatı18,51 lira, satış fiyatı ise 18,59 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise yüzde 1,47 yükselişe geçerek 1,0148 seviyesine yükseldi. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM 

Doların değer kaybetmesi ile altın fiyatları son bir ayın yüksek seivyesine yükseldi. Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar son dakika güncel rakamları merak ediyor. Ons altın şu dakikalarda 1743 dolari gram altın  ise 1045 liraya kadar yükseldi.

Altın zirvede! Beklenen an geldi! Altını olanlar acele edin! Bu rakamları görenler tek tek bayılıyor

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Analistler doları olanları uyardı