27 / 04 / 2024

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 



2020 gayrimenkul sektörü hakkında değerlendirme yapan Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'ye Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. Ekonomist'te yer alan habere  göre; 2021 hedefleri hakkında da değerlendirme yapan Bayırlı şu ifadelere yer verdi: 

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

"Gayrimenkul meraklılarının en çok ilgi gösterdiği ülke ABD. Ülkenin Florida Eyaleti'nin gözde kenti Miami, en çok ilgi gören destinasyon olarak öne çıkıyor. Son 3-4 yıldır Türk yatırımcıların ABD emlak piyasasına ilgisi arttı. Son iki yılda sadece Miami bölgesine yapılan yatırım tutarı 100 milyon doları geçti. Bu miktara arazi veya proje yatırımı dahil değil. Bu yatırımların önümüzdeki iki yılda yüzde 20 civarında artacağını düşünüyorum. Türklerin ABD'de konut almalarını birçok avantajı var; ABD'de kira getirileri Türkiye'ye oranla en az 2-3 kat daha fazla. Ayrıca tapu işlemleri tamamen şeffaf ve tapu garantisi var. Miami'de 20 yıllık deneyimimizden dolayı yatırımcılarımıza çok iyi getiriler sağlıyoruz. Ayda ortalama 90 ev satıyoruz. ABD'nin değişik noktalarında ofisler açarak büyümeye devam ediyoruz."

Türk yatırımcıları ABD emlak piyasasına yöneldi!  


Geri Dön