Ekonomi

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti. Rapora göre, tarım dışı sektörlerde istihdam nisanda 253 bin kişi arttı ve bu rakam piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti

ABD Çalışma Bakanlığı, nisan ayı iş gücü istatistiklerini yayınladı. Rapora göre, tarım dışı sektörlerde istihdam nisanda 253 bin kişi arttı ve bu rakam piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. 

Öngörülen artış rakamı 180 bindi. İstihdam artışı, profesyonel ve iş hizmetleri, sağlık hizmetleri, eğlence ve ağırlama ile sosyal yardım sektörlerinde devam etti. Öte yandan, mart ayı tarım dışı istihdam rakamları da revize edildi ve artış rakamı 236 binden 165 bine çekildi.

 

İşsizlik oranında düşüş!

ABD Çalışma Bakanlığı, nisan ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre, tarım harici sektörlerde istihdam nisanda 253 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üzerinde bir yükseliş kaydetti. Bu dönemde istihdamın 180 bin kişi artması öngörülüyordu. Profesyonel ve iş hizmetleri, sağlık hizmetleri, eğlence ve ağırlama ile sosyal yardım alanlarında istihdam artışı sürdü. Mart verilerinde de revizyon yapıldı ve martta tarım dışı istihdamdaki artış 236 binden 165 bine çekildi.

Aynı raporda, ABD işsizlik oranının nisanda 0,1 puan düşüşle yüzde 3,4'e gerilediği belirtildi. Bu oran tarihi düşük değerine yakın seyretti. Ocak ayında da yüzde 3,4 olan işsizlik oranı, 50 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini kaydetmişti. Piyasa beklentileri, işsizlik oranının yüzde 3,6 olması yönündeydi. İşsiz sayısı nisanda 182 bin kişi azalarak 5 milyon 657 bine indi. İş gücüne katılım oranı ise bu dönemde değişmeyerek yüzde 62,6 oldu.

Haftalık ortalama çalışma saati 34,4 saat ile sabit kalırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç yüzde 0,5 artarak 33,36 dolara yükseldi. Piyasa beklentileri ise ortalama saatlik kazancın söz konusu dönemde yüzde 0,3 artması yönündeydi.

SON DAKİKA: Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde deprem!
FED kararı sonrasında sessizliğini bozdu! İslam Memiş bu kez hem ser verdi hem de sır verdi!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika Mayıs 2023 müjdesi! Nisan'dan sonra hızlı bir gelişme!