Kripto Paralar

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. Açıklanan rakamlara göre, enflasyon verisinin açıklanmasından sonra Bitcoin 22 bin 300 dolar seviyelerine kadar çıktı, bugün ise güne 21 bin 150 dolar seviyesinden başladı

Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. Açıklanan rakamlara göre, enflasyon verisinin açıklanmasından sonra Bitcoin 22 bin 300 dolar seviyelerine kadar çıktı, bugün ise güne 21 bin 150 dolar seviyesinden başladı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak piyasanın son 24 saatini değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kripto paralar ABD enflasyonu sonrasında toparlandı. Bir süredir SEC'in açtığı soruşturma ve yasaklamalar ile yaşadığı mini ralliyi sona erdiren ve küresel piyasalardan ayrışan kripto para piyasası, dün ABD'den gelen tüketici enflasyonu verilerinden sonra dalgalandı. 

Aktarılan detaylara göre, ABD'de enflasyon düşmeye devam ediyor. Her ne kadar enflasyon yüzde 6,2’lik beklentiye karşılık yüzde 6,4 ile bir miktar yüksek gelse de yıllık enflasyondaki düşüş serisinin Haziran'dasn bu yana devam etmesi piyasaları da rahatlattı. İlk aşamada kısmi gerileyen ve 21 bin 500 dolar seviyelerine kadar ulaşan Bitcoin, daha sonra toparlandı ve 22 bin 300 dolar seviyelerine kadar çıktı. Yine aktarılan detaylara göre, sabah saatlerinde Bitcoin 21 bin 150 dolardan işlem görürken Ethereum 1.550 dolardan alıcı buluyor. Yine aktarılan detaylara göre, bitcoin dominansı 43,5 iken Ethereum dominansı 19,3 düzeyinde. Son zamanlarda gündemden düşmeyen Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise 1 trilyon 30 milyar dolar ile düne göre 28 milyar dolar yukarıda.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'a göre, haftanın geri kalanında ciddi bir makro veri olmayışı bir süredir görülen stresi de azaltabilir. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yaptığı açıklamada bugün ABD’de perakende satış verisinin takip edileceğini ve 2023 yılının ilk çeyreğinde bireylerin tüketim eğilimlerinin ne yönde olduğunun anlaşılacağını kaydederek, güçlü bir verinin piyasalar üzerinde kısmi bir hareket yaratabiliceğini dile getirdi. 

Açıklamasında hafta genelinde ise FED üyelerinin şahin açıklamalarının baskı oluşturabileceğini kaydeden Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, ancak kripto para piyasası oyuncularının kısa vadede gözünün kulağının SEC'den gelen açıklamalarda olmaya devam edeceğini kaydetti.


 
Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin'in dört saatlik grafik incelendiğinde yatay bir bant aralığında hareketlilik gösterirken dün açıklanan ve beklentinin üzerinde kalan enflasyon verisine rağmen 22 bin 320 dolar seviyelerine kadar yükseliş gösterdi. Ayrıca bugün sabah itibarıyla 22 bin 150 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'a göre, dün yaşanan yükselişle 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde olan Bitcoin için yukarı yönlü bir harekette tekrar 22 bin 320 dolar seviyelerini test etmesi beklenebilir. Yine Alper Samet Yorak'ın aktardığı detaylara göre, söz konusu bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapması 22 bin 500 dolar ardından 22 bin 740 dolar seviyelerine kadar yükselişi destekleyebilir. Aşağı yönlü bir harekette ise 50 günlük hareketli ortalama ve kanalın üst bandı seviyesine denk gelen 21 bin 915 dolar ardından da 21 bin 545 dolar seviyesinin destek olarak çalışması da beklenebilir.

Alper Samet Yorak'a göre, güne yüzde 4 civarında yükselişle başlayarak 0.08595 dolar seviyelerinde fiyatlanan Doge için 50 günlük hareketli ortalama olan 0.08574 dolar üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacak. Ayrıca yukarı yönlü hareketliliğin devamında ilk direnç seviyesi 0.08888 dolar olurken ikinci ve önemli direnç çizgisi olan majör düşen trend 0.09740 dolar seviyesini test etmesi de beklenebilir. Aşağı yönlü bir harekette de 0.08574 dolar ardında da 200 günlük hareketli ortalama olan 0.07760 dolar seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

Bitcoin'de büyük çöküş geliyor! Uyarı o isimden yapıldı!

Bitcoin balina işlemlerinde zirve! 

Binance, Kore kripto borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldı