Kripto Paralar

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'nin en büyük kripto para hack olaylarından biri olarak tarihe kaydedilen Bitfinex'in hacklenmesi olayına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Konuyla alakası tespit edilen iki kişi tutuklandı. 94 bin Bitcoin'e ise el kondu.Böylece, hack olayıyla bağlantılı olduğu belirlenen  31 yaşındaki Heather Morgan ve 34 yaşındaki eşi Ilya Lichtenstein New Yorklu bir çift tutuklandı

ABD Adalet Bakanlığı, 2016'da Bitfinex kripto para borsasının hacklenmesinin ardından çalındığı tespit edilen 94 binden fazla Bitcoin'e el koyduğunu duyurdu. Böylece, hack olayıyla bağlantılı olduğu belirlenen  31 yaşındaki Heather Morgan ve 34 yaşındaki eşi Ilya Lichtenstein New Yorklu bir çift tutuklandı. Çift, New York mahkemesine çıkarılacak.

 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Yaşanan gelişmeleri basın açıklamasıyla duyuran Başsavcı Yardımcısı Lisa O. Monaco, yakalanan şüphelilerden ele geçirilen ve yaklaşık 3,6 milyar dolar değerindeki 94 bin Bitcoin'in "departmanın şimdiye kadar el koyduğu en büyük mali değeri" olduğunu ifade etti.

ABD'li yetkililer açıkladı

Mahkeme verilerine göre yetkililer, Ağustos 2016 tarihinde Bitfinex'ten çalınan Bitcoin'lerin aklanmasında Lichtenstein'ın rolünün büyük olduğunu iddia ediyor. Yetkililer, son 5 senede çalınan fonların hemen hemen 25 bininin "karmaşık bir kara para aklama süreci" yoluyla aklandığına dikkat çekti.

 

Söz konusu süreç, iddiaya göre; işlemleri otomatikleştirmek için bilgisayar programlarını kullanmak, çevrimiçi hesaplar oluşturmak için hayali kimlikler kullanmak, çalınan fonları dark web pazarlarında ve farklı sanal para borsa hesaplarına yatırmak  sonrasında ise izini belli etmemek için fonları geri çekerek Bitcoin'i diğer sanal para birimi çeşitlerine dönüştürmek için ABD merkezli işletme hesaplarını kullanmak gibi birden fazla yöntem içeriyor.

 


 

Yetkililer adreste bulunanların tamamı bağlantılı

 

Adalet Bakanlığı yetkilileri, tutuklamanın Lichtenstein'ın bulut depolama hesaplarından buldukları izleri takip ederek konuyla ilgili özel anahtarını içeren bir dosyaya erişim sğladıktan sonra yapıldığını söylüyor. Yetkililer, söz konusu adreslerin "neredeyse tamamının hack olayıyla doğrudan bağlantılı" olduğunu kaydediyor.


Bitcoin yükseliş dönemine geçiyor!

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Kripto para piyasası canlandı! Bitcoin son bir ayın zirvesine ulaştı!