27 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.



ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), 2024 yılının Ocak ayına ilişkin bekleyen konut satışları verilerini tek tek açıkladı.

Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre söz konusu satışlar önceki aya göre yüzde 4,9 düşüş gösterdi. Beklenti satışların yüzde 1,4 artması şeklindeydi. Yaşanan bu durum da 2023 yılının Ağustos ayından beri görülen en büyük düşüş oldu. Söz konusu dönemde satışlar yüzde 5 gerileme göstermişti.

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği'nin açıkladığı verilere göre satışlar bu yılın Ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre de yüzde 8,8’lik düşüş gösterdi. Ayrıca verilen detaylara göre sözleşme imzalamalarına dayalı konut satışlarının ileriye dönük bir göstergesi şeklinde olan bekleyen konut satışları endeksi, Aralık ayında aylık bazda yüzde 5,7 artış göstermişti.

NAR Ekonomisti Lawrence Yun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada istihdam piyasasının ve ülkenin toplam servetinin konut fiyatları ve Borsadaki yükselişle rekor seviyeye yükseldiğini belirterek, "Ekonomik koşullar konut alımı için iyi olsa da alıcıların konut kredi faizlerinde yaşanan artışa karşı ekstra hassas olduğunu görüyoruz” dedi.

ABD de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!


KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ

S-P CoreLogic Case-Shiller 2023 yılının Aralık ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde yayımlamıştı. S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından açıklanan resmi rakamlara göre  ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, geçen sene Aralık ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 5,5'lik artış gösterdi. Söz konusu endeks, Kasım ayında yıllık yüzde 5 artmıştı.

ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Aralık ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 6,1 yükseliş gösterdi. Paylaşılan detaylara göre piyasa beklentileri, endeksin bu dönemde yüzde 6 artması şeklindeydi. 2022 yılının Kasım ayından bu yana en büyük artışını gösteren endeks, geçen sene Kasım ayında da yüzde 5,4 oranında artış göstermişti.

 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Akaryakıtta son dakika müjdesi: Motorin 1.35 TL ucuzladı! BP, Opet, Total fiyatları tek tek açıkladı!


Geri Dön