Dış Piyasalar

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.Western Alliance'tan yapılan açıklamada, bankanın mevduatlarının üç ayda 2 milyar dolardan fazla artış gösterdiğini kaydedilerek, müşterilerin son aylarda yaşanan iflaslara rağmen, bankanın mali sağlığından emin oldukları iddia edildi

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

Western Alliance'tan yapılan açıklamada, bankanın mevduatlarının üç ayda 2 milyar dolardan fazla artış gösterdiğini kaydedilerek, müşterilerin son aylarda yaşanan iflaslara rağmen, bankanın mali sağlığından emin oldukları iddia edildi.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu bu gelişmeyle Western Alliance'ın hisseleri, yüzde 10'un üzerinde değer kazanırken, son 2 haftanın kayıpları da telafi edilmiş oldu.

Yine verilen detaylara göre, diğer bölgesel banka hisselerinden PacWest'in yüzde 22, Comerica ile Zions'un yüzde 12 ve KeyCorp'un yüzde 9 arttı.

ABD'de Mart ayından bu yana 3 banka iflas etti

Yine aktarılan detaylara göre, ABD'de mart başında Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasıyla başlayan sorunlar, bankacılık sektöründe bazı endişelere sebep olmuştu.

Yine paylaşılan detaylara göre, Mayıs ayı başında First Republic Bank'ın iflası ve bazı bölgesel bankaların maruz kaldığı mevduat kayıpları, bankacılık sektöründeki endişeleri yeniden gündeme getirmiş, bölgesel bankaların hisselerinde keskin düşüşler görülmüştü.

ABD'de hanehalkı borcu 2023'ün ilk çeyreğinde 17 trilyon doları aştı!

ABD'de hanehalkı borcu, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 artış gösterdi ve 17,05 trilyon dolara çıktı.

Yine verilen bilgilere göre, konut kredisi büyümesinde yavaşlama görülürken, yeniden finansman dahil konut kredisi kullanımı bu senenin ilk çeyreğinde 324 milyar dolar ile 2014 yılından bu yana en düşük seviyelere geriledi.

ABD'de hanehalkı borcu, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 artarak 17,05 trilyon dolara yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed) New York şubesi tarafından hazırlanmış olan bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu yayımlandı.

Söz konusu bu rapora göre, Amerikalıların toplam hanehalkı borcu 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 arttı ve 17,05 trilyon dolara çıktı.

Yine verilen bilgilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 148 milyar dolarlık artış gösteren hanehalkı borcu, yıllık bazda da 1,21 trilyon dolar artış gösterdi.

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı