Altın & Dolar

ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesi altının cazibesini azalttı!

Altın, ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesinden sonra değerli metalin cazibesini kaybetmesi ve yatırımcıların hisse senetlerindeki yükselişe odaklanmasıyla yatay işlem gördü ve altının cazibesi azaldı.  Ons altın 1

Altın, ABD’nin temerrüt riskinin  değerli metale yönelik iştahı azaltması ve riskli varlıklara yönelik bir hareket yaşanmasıyla Cuma günü yaşadığı düşüşten sonra yatay işlem gördü. 

Ons altın 1.943 dolar seviyelerinden işlem görürken ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın Cuma günü 1.332 TL ile rekor kırdıktan sonra 1.320 TL seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 2.170 lira, Cumhuriyet altını da 8.790 liradan satılıyor.
 

ALTININ CAZİBESİ AZALDI!

Altınn yatırımcıları, bir ay önce gördüğü rekor seviyelerden sonra yaklaşık yüzde 5 değer kaybeden altın yerine hisse senetlerindeki artışa odaklanmış durumda. 

Cuma günü işe alımlardaki toparlanmaya rağmen Mayıs ayında işgücü piyasasındaki yavaşlama işaretleri, Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer yetkililerin gelen verileri ve gelişen görünümü değerlendirmek için daha fazla zaman ayırmaları gerektiği yönündeki argümanını destekleyerek bu ay daha fazla parasal sıkılaştırma yapılması olasılığını azalttı.
 

 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Son dakika altın fiyatları yatırımcılar ve altın alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları cuma günü tarım dışı istihdam verilerinden sonra düşüşe geçmişti. Bugün ise altın fiyatları düşük ons altına karşılık yukarı yönlü hareket ediyor.  Vatandaşlar bugün de arama motorlarında ''Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar, Kapalıçarşı gram altın, çeyrek ve yarım altın fiyatları kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Altının ons fiyatı bugün 1944 dolarda seyrediyor. Gram altın fiyatı 1363 lira, çeyrek altın fiyatı 2248 lira, yarım altın 4469 lira, tam altın fiyatı 8979 lira, Ata altın fiyatı 9157 Atabeşli altın fiyatı 46,295 liradan işlem görüyor.

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Dolarda yeni rekor! Doların geleceği en yüksek rakam belli oldu! Son dakika dolar gelişmesi

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro 10 gün sonra böyle olacak!