Dış Piyasalar

ABD'de ikinci el konut satışları Mart 2022'de de düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut piyasasında medyan konut fiyatları Mart 2022'de 375 bin 300 dolarla rekor seviyeyi gördü.  Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, MArt ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,7 geriledi ve 5,77 milyon olarak kaydedildi

National Association of Realtors (NAR) tarafından Mart 2022'ye ilişkin ikinci el konut satış verileri resmen duyuruldu.

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, MArt ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,7 geriledi ve 5,77 milyon olarak kaydedildi.

Peki ABD'de 2. el konut satışlarının Mart'ta nasıl olması bekleniyordu? Diğer aylarla kıyaslandığında 2. el konut satışları nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

Açıklanan resmi rakamlarla, bu süreçte beklenenden fazla azalan ve gerilemesini ikinci aya taşıyan ikinci el konut satışlarının 5,8 milyon seviyesinde olması bekleniyordu.

2020 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye güşen ikinci el konut satışları, Şubat ayıda da yüzde 8,6 gerileyerek 5,93 milyona olmuştu. 

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Mart 2022'de geçtiğimiz senenin aynı ayına göre ise yüzde 4,5 düşüş gösterdi. 

Konut fiyatlarındaki çift haneli yükseliş sürüyor

Açıklanan veriler kapsamında, ülkede ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, Mart ayında yıllık bazda yüzde 15 arttı ve 375 bin 300 dolar ile rekoru gördü. 

Açıklamada konuyla ilgili görüşleri paylaşılan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, konut piyasasının "keskin" bir şekilde yükselen konut kredisi faizlerinin ve yüksek enflasyonun satın alma gücündeki etkisini hissetmeye başladığını dile getirdi.

Yine de evlerin hızla satışının yapıldığını vurgulayan Yun, konut fiyatlarındaki yükselişlerinse çift hanelerde kalmayı sürdürdüğünü belirtti.

ABD'de konut başlangıçları Mart 2022'de en yüksek seviyeye ulaştı!

Dolarda işlem yapacaklar bu haber size! İşte dünya piyasasının dört gözle beklediği gelişmeler

Benzin, motorin ve LPG bugün kaç lira? Zam geldi mi? Opet, Shell, Petrol Ofisi, Total ve BP 21 Nisan 2022 fiyat listesi