27 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.



National Association of Realtors (NAR), ağustosa yönelik ikinci el konut satış verilerini paylaştı.

Bu kapsamda, ABD’de ikinci el konut satışları, ağustos ayında mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık bazda yüzde 0,7 oranında düşerek 4,04 milyona indi.

Ocak ayından bugüne kadar minimum seviyesine inen ikinci el konut satışlarının bu süreçte 4,1 milyon bandında gerçekleşmesi öngörülüyordu. İkinci el konut satışları, temmuz ayında yüzde 2,2 oranındaki düşüşle beraber 4,07 milyon olarak kaydedilmişti.

ABD’de ikinci el konut satışları, ağustosta 2022’nin aynı ayına kıyasla da yüzde 15,3 oranında azaldı.

Ülkede ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, ağustos ayında 401 bin 100 dolar olurken, peş peşe 3’ncü defa 400 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

ABD de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

"ARZI İKİ KATINA ÇIKARMAK GEREK"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, konut satışlarının birkaç aydır istikrarlı bir seyir izlediğini ve anlamlı bir şekilde düşüp yükselmediğini ifade ederek, mortgage oranındaki değişikliklerin satışlarda kısa süre içinde büyük etkisi olacağını, istihdam kazanımlarının ise uzun vadede istikrarlı, pozitif bir etki yapacağını söyledi.

Konut fiyatlarının düşük satışlara karşın artmayı sürdürdüğüne işaret eden Yun, "Konut fiyatlarındaki artışı ılımlı duruma getirmek amacıyla arzın iki katına çıkması gerekiyor" dedi.

ABD de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UCUZ KONUT İÇİN ŞİRKET KURDU

Öte yandan, çalışanına ek zam veren, suya indirim yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ucuz konut üretimi konusunda şirket kurdu. Üretilecek konutlar dar gelirlilere uygun koşullarda satılacak.

Sabah gazetesinden Hüseyin Cumalı’nın haberine göre, çalışanlara yüzde 40 ek zam yapan ve içme suyu ücretini TÜFE'yi ve kademeyi tümüyle ortadan kaldırıp 12 TL'ye düşüren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce şimdi de ucuz konut müjdesi verdi. Sakarya Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda ilk somut adımını KONUT AŞ ile attı. Kentte güçlü yapıların üretimi, düzenli yerleşim bölgelerin oluşturulması ve konut arzı problemini çözüme kavuşturmak için Başkan Yüce'nin talimatıyla kurulan ve meclis onayıyla faaliyete alınan projede ilk güzel haber verildi. Konut sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği ayrıntıları paylaşan Başkan Ekrem Yüce, KONUT AŞ'nin ilk konut projesinin Korucuk Park bölgesinde başlayacağını ve 240 konut inşa edileceğini aktardı.

KKM’den çıkanlar dikkat! Eylül ayı mevduat faiz oranları belli oldu! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

CarrefourSA’da fiyatlar resmen çakıldı! Ayçiçek yağı 39,50 TL’ye, dana kıyma 289,90 TL’ye, bulgur 25,50 TL'ye düştü!

Trafik sigortasında yeni dönem! Sistem sil baştan değişiyor! Kimi, nasıl ilgilendirecek? Detaylar tek tek açıklandı!

Geri Dön