27 / 04 / 2024

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.



 ABD Ticaret Bakanlığı 2023 yılının eylül ayına ilişkin inşaat harcama verilerini resmen açıkladı. Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış gösterdi ve 1 trilyon 996 milyar dolar oldu.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre piyasa beklentileri doğrultusunda artan inşaat harcamaları 5 ayın en düşük yükselişini yaşadı. Verilen detaylara göre ülkede inşaat harcamaları Ağustos ayında yüzde 1 artmıştı.

Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre Eylül ayında hem kamu hem de özel sektör inşaat harcamaları yüzde 0,4 artış gösterdi.

Yine verilen bilgiye göre inşaat harcamaları Eylül ayında yıllık bazda da yüzde 8,7'lik artış gösterdi.

ABD de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

MORTGAGE FAİZLERİNDE SON DURUM

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıkladığı resmi verilere göre, mortgage başvuruları 27 Ekim 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 2,1 azaldı.

Ayrıca konu ile ilgili olarak açıklanan resmi rakamlara göre söz konusu bu dönemde konut satın almaya yönelik olarak başvurular önceki haftaya göre yüzde 1 düşüş gösterirken, yeniden finansman başvuruları da yüzde 4 düşüş gösterdi.

Yine açıklanan söz konusu bu resmi rakamlara göre ülkede 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 7,9'dan yüzde 7,86'ya düşerek peş peşe 7 hafta kaydettiği yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan rakamlara göre aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 7,08'den yüzde 7,14'e çıktı.

Yine paylaşılan bilgilere göre Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mortgage faiz oranlarının yüksek kalmayı sürdürmesi sebebiyle başvuruların art arda 3. haftada azaldığını dile getirdi.


Geri Dön