Dış Piyasalar

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 26 bin kişi azaldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre 26 bin kişi azaldı.Verilen detaylara göre, ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri resmen açıkladı

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 24 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 239 bine geriledi ve beklentilerin altında gerçekleşti.

Verilen detaylara göre, ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri resmen açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de ilk defa işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 24 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 26 bin kişi azaldı ve 239 bine düştü.

Paylaşılan detaylara göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvurularının, bu dönemde 266 bin seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Ayrıca işsizlik maaşı başvurularına ilişkin önceki haftanın verisi de 264 binden 265 bine revize edildi.

Yine verilen detaylara göre, işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki hafta 2021 yılının Ekim ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye de ulaşmıştı.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya göre 1500 kişi artış göstererek, 257 bin 500'e çıkarak 2021 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

Yine verilen detaylara göre, süregelen işsizlik başvuruları da 17 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 19 bin kişi azaldı ve 1 milyon 742 bine indi.

ABD ekonomisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü

ABD Ticaret Bakanlığı, ocak-mart dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine ilişkin merakla beklenen nihai tahminlerini peş peşe açıkladı.

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, göre, ABD'de Gayrisafi Yurtiçi Hasıla 2023 yılının 1. çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 2 arttı.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu dönemde Gayrisafi Yurtiçi Hasıla verisinde yukarı yönlü revizyona gidilirken, piyasa beklentisi ekonominin ilk çeyrekte yüzde 1,4 büyümesi şeklindeydi.

Verilen son dakika bilgilerine göre, ABD'nin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla verisine ilişkin Nisan'da yayımlanmış olan öncü verilerde ekonominin yılın 1. çeyreğinde yüzde 1,1, Mayıs'ta yayımlanmış olan 2. tahminlerde de yüzde 1,3 büyüdüğü belirtilmişti.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

ABD'de kamu borcunun GSYH'ye oranının 2053 yılında yüzde 181'e çıkması bekleniyor!

Powell'dan art arda iki faiz artışı sinyali!