Ekonomi

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.Buna göre,  15 Nisan haftasında, önceki haftaya oranla işsizlik maaşına başvuranların sayıları 5 bin kişi artarak 245 bin kişiye çıktı

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı veriler, ülkede işsiz sayısının artmaya devam ettiğini ortaya koydu. Buna göre,  15 Nisan haftasında, önceki haftaya oranla işsizlik maaşına başvuranların sayıları 5 bin kişi artarak 245 bin kişiye çıktı.

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin sayısı piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, başvuruların söz konusu dönemde 240 bin seviyesinde kalması öngörülüyordu.

Gelen yeni rakamların ardından işsizlik maaşı başvurularına yönelik bir önceki haftanın rakamları ise 239 binden yükselerek 240 bin olarak revize edildi.

4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise geçen hafta itibarıyla bir önceki haftaya oranlandığında 500 kişi azalarak 239 bin 750'ye gerilemiş oldu.  ABD’de artmaya devam eden işsizlik başvuruları da 8 Nisan’da biten haftada 61 bin kişilik artış göstererek 1 milyon 865 bine çıktı.

BEKLENTİLERİ AŞTI

Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, 15 Nisan’da tamamlanan haftada 245 bine çıkarak beklentileri aşan bir orana ulaşırken,  25 Mart haftasında yine  beklentilerin üzerinde artarak 198 bine yükselmiş, böylece 3 hafta sonra bu rakamlarda ilk kez artış göstermişti.

Başvuru sayısının üç hafta sonra ilk kez artması istihdam piyasasında daralma sinyali verirken, yakın zamanda ABD Çalışma Bakanlığı’nın duyurduğu verilerde, işsizlik maaşı başvurularının haftada 7 bin kişi arttığı görülmüştü.

Ülkede bir hafta ya da bundan daha fazla dönemde işsizlik maaşı alan kişilerin yer aldığı başvurular, 18 Mart haftasında 1,69 milyon ile çok düşük seviyede değişti.

EKONOMİ YILIN SON ÇEYREĞİNDE YÜZDE 2,6  BÜYÜDÜ

Ekim-Aralık 2022 dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine ilişkin nihai verileri açıklayan ABD Ticaret Bakanlığına göre,  ülkede GSYH, geçen yılın son çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 2,6 büyürken,  aynı dönemde GSYH verisinde aşağı yönlü revizyon gerçekleşti.

GSYH verilerinin değerlendirildiği Ocak ayında yayımlanan ilk rakamlar, ekonominin 2022 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 2,9 büyüme gösterdiğini, Şubat ayında yayımlanan ikinci tahmin ise yüzde 2,7 büyüdüğünü gösterdi.

Haftanın kaybedeni borsa ve altın yatırımcıları oldu

Halkbank kesenin ağzını EYT’liler için açtı! 100 bin TL’ye kadar çekme imkânı!

Akbank kapısından girene 15 bin TL veriyor! Dikkat! Ay sonuna kadar süresi var

Paraya sıkışan soluğu ING Bank’ta alacak! 20 bin TL’lik yeni kredi kampanyası açıklandı…