Dış Piyasalar

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.Açıklanan resmi rakamlara göre, konut başlangıçları, Kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine kadar geriledi

ABD Ticaret Bakanlığı, kasım ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini resmen yayımladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, konut başlangıçları, Kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine kadar geriledi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, piyasa beklentilerinin altında azalış gösteren konut başlangıçlarının 1 milyon 400 bin şeklinde olması öngörülüyordu. Düşüşünü 3. aya taşıyan konut başlangıçları, Ekim ayında da yüzde 2,1 azaldı ve 1 milyon 434 bin seviyelerinde gerçekleşmişti.

Peki açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yıllık bazda ise yüzde kaç azaldı? İnşaat izinleri de Kasım ayında ne kadar azaldı? İşte merakla beklenen o rakamlar...

Peki açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yıllık bazda ise yüzde kaç azaldı? İnşaat izinleri de Kasım ayında ne kadar azaldı? İşte merakla beklenen o rakamlar...

Yine aktarılan detaylara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yıllık bazda ise yüzde 16,4 azaldı.

- İnşaat izinleri 2 senenin en düşük seviyesinde

Yine verilen bilgiye göre, inşaat izinleri de Kasım ayında aylık bazda yüzde 11,2 azaldı ve 1 milyon 342 bin seviyelerine indi.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu bu dönemde beklenenden fazla düşüş gösteren inşaat izinlerinin 1 milyon 485 bin şeklinde olması öngörülüyordu. 2020 yılının Haziran ayından bu yana en düşük seviyeyi kaydeden inşaat izinleri, Ekim ayında da yüzde 3,3 azaldı ve 1 milyon 512 bin seviyesinde gerçekleşmişti.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat izinleri, bu yılın Kasım ayında yıllık bazda ise yüzde 22,4 azaldı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, konut başlangıçları ve inşaat izinlerinde süren düşüşün, artan malzeme fiyatları ile yükselen mortgage (konut kredisi) faiz oranlarını yansıttığını, yüksek borçlanma maliyetlerinin enflasyonla birleşmesiyle konut talebinin zarar gördüğünü dile getirdi.

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!