28 / 04 / 2024

ABD'de konut başlangıçları Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi!

ABD'de konut başlangıçları Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 11,3 azaldı ve 1 milyon 283 bine geriledi. Söz konusu rakamlar Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük rakamlar...



ABD Ticaret Bakanlığı 2023 yılının Ağustos ayına ait olan ve merakla beklenen konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini resmen yayımladı.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ülkede konut başlangıçları, Ağustos ayında bir önceki aya göre,  yüzde 11,3 azalış göstererek, 1 milyon 283 bine indi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2020 yılının Haziran ayından bu yana en düşük seviyelerine inen ve ayrıca beklentilerin de altında gelen konut başlangıçlarının bu dönemde 1 milyon 440 bin şeklinde olması bekleniyordu. Açıklanan resmi rakamlara göre, ayrıca ülkede konut başlangıçları, Temmuz ayında yüzde 2'lik bir artış göstererek, 1 milyon 447 bin seviyelerinde gerçekleşmişti.

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yıllık bazda da yüzde 14,8 azalma gösterdi.

Peki ABD Ticaret Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, ülkede inşaat izinleri arttı mı? İşte o son dakika rakamları...

ABD de konut başlangıçları Haziran 2020 den bu yana en düşük seviyeye indi!

Peki ABD Ticaret Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, ülkede inşaat izinleri arttı mı? İşte o son dakika rakamları...


ABD'DE İNŞAAT İZİNLERİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE GELDİ


Açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de inşaat izinleri de Ağustos ayında aylık bazda yüzde 6,9 artış göstererek, 1 milyon 543 bine yükseldi. Söz konusu bu rakamla da 10 ayın en yüksek seviyesi kaydedilmiş oldu.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, piyasa beklentilerinin üzerinde gelen söz konusu inşaat izinlerinin de bu dönemde 1 milyon 440 bin şeklinde olması bekleniyordu. 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de İnşaat izinleri, Temmuz ayında yüzde 0,1 artış göstererek, 1 milyon 443 bin seviyelerine gelmişti.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, ülkede inşaat izinleri, Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 2,7 azalış gösterdi.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!


Geri Dön