Dış Piyasalar

ABD'de konut başlangıçları yüzde 2,2 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Nisan ayında yüzde 2,2 artışla 1 milyon 401 bine yükselirken, beklentilerin biraz üzerinde geldi.Yayımlanan istatistiklere göre, konut başlangıçları, Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,2 yükseldi ve 1 milyon 401 bine çıktı

ABD Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının Nisan ayına ait konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini tek tek yayımladı.

Yayımlanan istatistiklere göre, konut başlangıçları, Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,2 yükseldi ve 1 milyon 401 bine çıktı.

Yine verilen detaylara göre, piyasa beklentilerinin biraz üstünde gelen konut başlangıçlarının 1 milyon 400 bin şeklinde olması öngörülüyordu. Konut başlangıçları, Mart ayında 1 milyon 371 bin seviyelerinde gerçekleşmişti.

Paylaşılan detaylara göre, ABD'de konut başlangıçları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 22,3 azalmıştı.

Yine verilen detaylara göre, inşaat izinleri de Nisan ayında aylık bazda yüzde 1,5 azalışla 1 milyon 416 bin seviyelerine indi. Söz konusu bu dönemde beklentilerin altında gelen inşaat izinlerinin 1 milyon 437 bin şeklinde olması öngörülüyordu.

Yine paylaşılan detaylara göre, inşaat izinleri, Mart ayında da yüzde 3 azalmış ve 1 milyon 437 bin seviyelerinde gerçekleşmişti. Ayrıca ABD'de inşaat izinleri, Nisan ayında yıllık bazda da yüzde 21,1 azaldı.

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de 2 ay içerisinde toplamda 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların da bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

Western Alliance'tan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, bankanın mevduatlarının üç ayda 2 milyar dolardan fazla artış gösterdiğini kaydedilerek, müşterilerin son aylarda yaşanan iflaslara rağmen, bankanın mali sağlığından emin oldukları da iddia edildi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu gelişmeyle Western Alliance'ın hisseleri, yüzde 10'un üzerinde değer kazanırken, son 2 haftanın kayıpları da telafi edildi.

Yine verilen bilgilere göre, diğer bölgesel banka hisselerinden PacWest'in yüzde 22, Comerica ile Zions'un yüzde 12 ve KeyCorp'un yüzde 9 oranında arttı.

ABD'de bu yılın Mart ayından bu yana 3 banka iflas etti

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD'de mart başında Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasıyla başlayan sorunlar da bankacılık sektöründe bazı endişelere sebep olmuştu.

 

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı