27 / 04 / 2024

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.



ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, 2023 yılında tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş görüldüğünü belirtti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre New York Fed, Tüketici Beklentileri Anketi kapsamında 4 ayda bir yapılan Krediye Erişim Anketi'nin bulgularını açıkladı.

Paylaşılan detaylara göre bu sene tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını ortaya çıkaran verilere göre, her türlü krediye yönelik başvuru oranı geçen sene kaydedilen yüzde 44,8 seviyelerinden bu sene yüzde 41,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından önce 2019 yılında yüzde 45,8 seviyelerinin altında da kalmıştı.

Söz konusu kredi talebindeki azalmaya karşın kredi kartına başvuru oranın güçlü seyrini koruması dikkati çekti. Ayrıca kredi kartına başvuru oranı 2023 yılının ekim ayı itibarıyla yüzde 29'a ulaşırken, bu yıl genelinde ise yüzde 26 oldu.

ABD de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7 ye düştü!

Yine açıklanan rakamlara göre söz konusu başvuru oranları kredi kartı limit artırım talebinde de bu sene genelinde yüzde 14,4'e yükselirken, taşıt kredilerinde yüzde 12,7'ye ve konut kredisinde yüzde 5,7'ye indi.

Ayrıca yine verilen detaylara göre kredi başvurularında genel olarak reddedilme oranı da geçen sen e yüzde 18 seviyesinden bu sene yüzde 20,1'e çıktı.

Gelecek 12 ayda kredi başvurusunda bulunmayı planlayanların oranı da bu yıl genelinde yüzde 25,9'a indi.

İNŞASI BAŞLAYAN KONUT SAYISI ARTTI

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, 2023 yılının Ekim ayına yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlara göre 2023 yılı Ekim ayı verileri ilave edildiği zaman ABD’de inşaat izni verilen özel konutların mevsim etkilerinden arındırılmış yıl sonu öngörüleri 1.487 adet şeklinde kayıtlara geçti

Ayrıca verilen detaylara göre söz konusu ayda tek haneli konut inşaatı izinleri 968 bin adet şeklinde gerçekleşti. Söz konusu bu rakam, güncellenmiş eylül ayı sonuçlarının yüzde 0,5 üzerinde yer alıyor. 5 ya da daha fazla haneli konut inşaat izinleri ise söz konusu ayda 469 bin adet şeklinde gerçekleşti.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!


Geri Dön