29 / 06 / 2024

ABD'de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

ABD'de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

Amerika Hazine Bakanı Yellen, konut maliyetlerini düşürmeye yönelik yeni adımları açıkladı. Bakan Yellen, gelecek üç senede uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek için ek 100 milyon dolarlık program oluşturulacağını kaydetti.



ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gelecek üç yılda uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek için ek 100 milyon dolarlık program oluşturulacağını açıkladı. Yellen, Minneapolis şehrinde yaptığı açıklamada, konut arzını artırmaya ve maliyetleri düşürmeye yönelik yeni finansman kaynaklarını duyurdu.

Uzun zamandır çok önemli konut arz açığı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Bakan Yellen, bunun uygun maliyet sorununa yol açtığını diye konuştu. Yellen, ülke genelinde maliyetleri düşürmek için konut arzını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmalara değinerek, ABD Kongresi, eyaletler ve yerel yönetimleri daha fazla harekete geçmeye çağırdı.

EK 100 MİLYON DOLARLIK PROGRAM

Küresel mali krize rağmen 2000'den 2019 yılına kadar, konut rakamlarının  iki katına çıktığını ve ortalama gelirlerden de daha hızlı bir şekilde yükseldiğini anlatan Yellen, yüksek konut maliyetlerinin, ülke genelindeki Amerikalıların geniş kesimini etkilediğini vurgulamış oldu.

 ABD de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gelecek üç senede uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek adına da ek 100 milyon dolarlık program oluşturulacağını ifade ederek,  yeni programın öncelikle ülkede uygun fiyatlı konut arzını artırmaya odaklanacağını belirtti.

Öte yandan ise, Bakan yellen ayrıca, federal konut kredisi bankalarına konut programlarına yönelik harcamalarını artırmaları yönünde çağrıda bulundu.

ABD'de mortgage faiz oranları artış gösterdi!

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 


Geri Dön