Dış Piyasalar

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.Açıklanan bu rakamlara göre, ABD’de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 düşüşle 76,5 değerinde gerçekleşti

National Association of Realtors (NAR), 2023 yılının mayıs ayına ilişkin bekleyen konut satışları endeksini resmen açıkladı.

Açıklanan bu rakamlara göre, ABD’de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 düşüşle 76,5 değerinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, piyasa beklentileri söz konusu verinin yüzde 0,2 artması şeklindeydi Bekleyen konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 azalışla 78,6 şeklinde olmuştu.

YÜZDE 22,2’LİK DÜŞÜŞ

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları, Mayıs ayında  yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, yavaş bekleyen konut satışlarına rağmen konut piyasasının dirençli olduğunu kaydederek, “Konut envanterindeki eksiklik konut talebinin tam olarak gerçekleşmesini engellemeye devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, konut üretiminin artmasının cesaret verici olduğuna fakat yeni inşaatlardan gelen arzın zaman aldığına ve yetersiz kaldığına da değinen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, geçici vergi teşvik önlemleriyle mevcut ev envanterini artırmaya daha fazla odaklanılması gerektiğini kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre, ABD’de bekleyen konut satışları verisi, satılmış ve üzerinde anlaşma imzalanmış fakat kapanış işlemlerinin bitmemesi sebebiyle beklemekte olan konut sayısındaki değişimi de gösteriyor. 

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aşmıştı

ABD Ticaret Bakanlığı mayıs ayına ait merakla beklenen konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini geçtiğimiz günlerde yayımlamıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan bu istatistiklere göre, konut başlangıçları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 21,7 yükseldi ve 1 milyon 631 bine çıktı.

Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 2022 yılının Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkan konut başlangıçlarının bu dönemde 1 milyon 400 bin şeklinde bekleniyordu. Verilen detaylara göre, konut başlangıçları, Nisan ayında yüzde 2,9 azaldı ve 1 milyon 340 bin seviyesinde gerçekleşmişti. ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yıllık bazda da yüzde 5,7 arttı.

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

ABD'de kamu borcunun GSYH'ye oranının 2053 yılında yüzde 181'e çıkması bekleniyor!