Dış Piyasalar

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...  

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişiyi koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yapmakla suçladı ve var olmayan çocuklara vermedikleri yemekler için hükümete fatura kesildiğini, böylece 240 milyon dolar çalındığını belirtti. 

 

Bu kişilerin Türkiye'de gayrimenkul ve otomobil aldığı da öğrenildi. 

İşte o dev Covid-19 dolandırıcılığına ilişkin tüm detaylar...

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişiyi koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yapmakla suçladı ve var olmayan çocuklara vermedikleri yemekler için hükümete fatura kesildiğini, böylece 240 milyon dolar çalındığını belirtti. 

Sözcü'den Tayfun Hopalı'nın haberine göre; Savcılar olayın koronavirüs salgını yardım programında ortaya çıkarılan en büyük sahtekarlık olduğuna dikkat çektiler. 

125 milyon yemek için sahte makbuzlar düzenlendiği günde gerçek olmayan 5 bin çocuğun beslendiği iddiaları gündeme geldi.  Sanıkların yardım programını denetleyen devlet görevlilerinden yardım aldıklarının belirlendiği ifade edildi. 

Sanıklar hakkında elektronik dolandırıcılık, federal programları içeren rüşvet ve kara para aklama suçlaması kapsamında dava açıldı. Savcılar, dolandırıcıların çaldıkları fonları paravan şirketler ağı aracılığıyla yönlendirerek kara para akladığına da vurgu yaptı. 47 kişi hakkında dava açıldığı belirtilirken; çok sayıda kişinin ise hala arandığına dikkat çekildi. 

İddianamede sanıkların paralarını ABD, Kenya ve Türkiye’deki gayrimenkuller ile otomobil ve lüks mallara harcadığı vurgulandı. Adalet Bakanlığı tarafından, 20’den fazla araba, 40’tan fazla mülk, silah, kripto para birimine el koymak için hazırlık yapılıyor. 

ABD FAKİRLEŞİYOR MU? 

ABD'de hane halkı toplam serveti 2022 yılının ilk çeyreğinden sonra ikinci çeyrekte de düşüş gösterdi. ABD Merkez Bankası(Fed) tarafından, nisan-haziran aylarına ait olan "ABD'nin finansal hesapları" raporunda çarpıcı veriler ortaya çıkmıştı.

2022'nin ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre yüzde 4.1 azalan toplam hane halkı serveti, iki çeyrek üst üste gerileme gösterdi. Amerika vatandaşlarının serveti bu yılın ilk çeyreğinde de 149.9 trilyon dolara düşmüş ve ilk defa gerileme kaydetmişti.

Freni patlamış kamyon gibi gelen dolar kuru 9 gün sonra işte bu kadar olacak! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Dolar 12 saat sonra bu kadar olacak! Elinde 1 doları olanı bile ilgilendiriyor

Rekor geliyor... Altın kahini İslam Memiş altın için yeni rakamı açıkladı! O tarihte yer yerinden oynayacak