27 / 04 / 2024

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.



ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasının verilerine göre mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini kapsayan mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 10,4 artarak 210,5 puana yükseldi. 

MORTGAGE FAİZİ YÜZDE 6,75 OLDU!

MBA tarafından yayımlanan ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 9,2 artarak 162,2 puan oldu, refinansman endeksi ise yüzde 10,8 artarak 471,2 puana yükseldi.  30 yıllık mortgage faizi, söz konusu haftada 6 baz puan düşerek yüzde 6,75 oldu.

MBA Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti Joel Kan, satın alma ve yeniden finansman başvurularındaki artış, yeni yıl başlangıcı içinı umut verici olduğunu söyledi.

ABD de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

Kan: ''Ancak büyük olasılıkla tatil sezonu sonrasında faaliyetlerin bir miktar toparlanması ve yıl sonu faiz oranlarındaki düşüşlerden kaynaklanıyor. Mortgage oranları ve başvuruları son haftalarda dalgalı bir seyir izliyor ve genel aktivite düşük kalıyor." dedi.

15 yıllık faizinde oran 17 baz puan düşüşle yüzde 6,24 puan olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi 3 baz puan düştü ve yüzde 6,14 puan seviyesine kadar geriledi. 30 yıllık jumbo (647 bin 200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 12 baz puan düşüşle yüzde 6,86 puan seviyesine geldi.

ABD'DE KONUT SATIŞLARI ARALIKTA YATAY SEYRETTİ

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR),  tarafından hazırlanan raporda kasım ayına yönelik bekleyen konut satışları endeksini bildirildi. Buna göre, endeks kasım ayında bir önceki aya kıyasla değişim göstermeyerek 71,6 değerinde gerçekleşti. Endekse ilişkin piyasa beklentisi bu dönemde yüzde 1 yükselişi yönünde oldu.

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

2024 konut sektörüne not: Konut satışlarını arttırmanın yolu konut kredi faizlerinin düşürülmesinden geçiyor!

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...


 


Geri Dön