18 / 07 / 2024

ABD’de mortgage faizleri 4 ayın en düşük seviyesine kadar indi

ABD’de mortgage faizleri 4 ayın en düşük seviyesine kadar indi

ABD'de mortgage başvurularının yükseldiği kaydedildi ve 30 senelik faiz marttan bu yana en düşük seviyeye kadar inmiş oldu. ABD'de mortgage kredilerinde 30 yıllık faiz oranları mart ayından bu zamana kadar en düşük seviyesine geldiği belirtildi. 




Bu düşüş ile beraber de başvurularda da bir artış yaşandığı gözlemlendi. ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 12 Temmuz haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 3,9 artış ile birlikte 214,1 puana kadar çıktığı kaydedildi.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile e-posta yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 2,7 düşüş ile 140,4 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 15,2 artış ile 613,0 puana kadar yükseldi.

ABD’de mortgage faizleri 4 ayın en düşük seviyesine kadar indi

Söz konusu haftada, 30 senelik mortgage faiz oranı 13 puan daha azalarak yüzde 6,87 seviyesine geldi. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Joel Kan, "enflasyonun soğuduğuna dair son işaretler ve Fed'in bu yılın sonlarında faiz indirimi yapma ihtimalinin artması mortgage faiz oranlarını aşağı çekti. 30 yıllık faiz mart ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. " dedi,

Toplam başvurular içinde mortgage finansmanının payı yüzde 35,1'den yüzde 35,7'ye doğru yükseliş gösterdi. 15 yıllık faizinde oran 14 baz puan düşüşle %6,49 olurken, 5 senelik ARM kredi faizi 11 puan arttı ve  yüzde 6,33 seviyesine geldi. 30 senelik jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 6 puan azalarak yüzde 7,07 puan oldu.

ABD'de mortgage başvurularında gerileme yaşanıyor...

Ev alamadın, peki komşu... O da pahalı!

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!


Geri Dön