28 / 04 / 2024

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.




ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti olan Baltimore'da bazı mahallelerde bulunan terk edilmiş konutlar tanesi 1 dolardan başlayan fiyatlarla kent sakinlerine satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu projenin  amacı sorunlu mahallelerinin yeniden canlandırılması şeklinde açıklandı.

ABD'nin Maryland eyaletindeki yüksek suç oranları bazı mahallelerde boş konutların fazlalığına neden olurken Baltimore'da yaklaşık olarak 15 bin terk edilmiş konut olduğu kaydediliyor.

Peki söz konusu konutları 1 dolara almak için hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar...

ABD deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

RESTORE EDİP YAŞAMA SÖZÜ ŞARTI VAR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu hafta onaylanan 1 dolarlık konut projesi, belediyeye ait olan yaklaşık olarak 200 konutu kapsıyor. Söz konusu bu mülkler, konutlarını restore edip burada yaşamayı taahhüt eden Baltimore sakinlerine satılacak.

Söz konusu bu programın amacı Baltimore yerlilerini ucuz mülk satın almaya teşvik etmek olarak belirtilse de yerel haberlere göre sivil toplum kuruluşları da boş konutları 3 bin dolar gibi bir bedelle satın alabilecek.

Bloomberg'in aktardığı habere göre belediye, inşaat kredisi için ön onay alanlara 50 bin dolar tutarında restorasyon hibesi de sunuyor.

Baltimore, 1970'li senelerde benzer bir konut projesini hayata geçirmiş ve konut sahiplerine restorasyon söz vermeleri durumunda  1 dolarlık terk edilmiş mülkleri satın alma şansı vermişti.

PROJEYE TEPKİLİ OLARAK YAKLAŞANLAR VAR

Söz konusu bu proje Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott tarafından desteklenirken bazı belediye meclis üyelerinin de tepkisine neden oldu.

Baltimore Belediye Meclisi Başkanı Nick Mosby, bu projenin daha yoksul insanların kent  dışına itilmesine yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi fakat belediye konut yetkilileri, Baltimore yerlilerinin konutlardan ilk payları almalarına izin vermek için 90 günlük bir sürenin mevcut olduğunu belirtti.

Akaryakıtta resmen zam yağmuru! Benzin ve motorinden sonra şimdi de LPG'ye zam geliyor!

Ünlü ekonomist altın bir kere harekete geçti, kolay kolay durmaz diyerek uyardı!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Bugün dolar/TL kaç lira? 21 Mart Perşembe dolar kaç TL?


Geri Dön