Ekonomi

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD, 2022 mali yılının ikinci yarısında tarım dışı sektörlerde 35 bin ek çalışma vizesi vereceğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından detaylar merak edilmeye başlandı. İşte ek çalışma vizesine dair tüm detaylar...  Ek vize kararının, ülkedeki işgücü eksikliği sebebiyle alındığı ifade edildi

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, belirlenen şartlara uyan işverenler 30 Eylül 2022 tarihine kadar H-2B vizesi sahiplerini mevsimsel işçi olarak istihdam edebilecekler. 

Ek vize kararının, ülkedeki işgücü eksikliği sebebiyle alındığı ifade edildi. 

Devreye sokulan 35 bin H-2B vizesinin 23 bin 500’ü, son üç mali yıl içerisinde bu vizeyle ABD’de çalışanların ülkeye yeniden mevsimlik işçi olarak dönebilmesini sağlayacak. 

Geriye kalan 11 bin 500 vize ise El Salvador, Guatemala, Honduras ve Haiti’den gelecek olan mevsimlik işçilere verilecek.
 

ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro N. Mayorkas, bu konu ile ilgili olarak, “Bu ek H-2B vizeleri işverenlerin, işgücü kıtlığının yaşandığı bu en kritik dönemde mevsimsel işçi talebini karşılamalarına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı ve bu vizelerin, yabancılara, “ABD’ye gelerek Amerikalı işçilerin istihdam edilmediği işlerde gelir sağlamaları için önemli bir işçi güvencesi ve yasal bir yol” sunduğuna dikkat çekti.

Dolar zirveye oynuyor! Ünlü ekonomist o rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatlarında son dakika! Gümüşe yatırım yapan kazanacak vakti var bekleyin!

Kıyıda köşede euro kuru olanlar yaşadı! Euro öyle bir yükseldi ki görenler şaşkına döndü! Son dakika euro kuru...