Ekonomi

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi. Yellen, Yale Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sonrası basın mensuplarına yaptığı konuya ilişkin yaptığı birtakım açıklamada, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde günlük bir milyon varili aşkın kesintiye gitme kararını yorumladı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden meydana gelen OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını belirtti.

Yellen, Yale Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sonrası basın mensuplarına yaptığı konuya ilişkin yaptığı birtakım açıklamada, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde günlük bir milyon varili aşkın kesintiye gitme kararını yorumladı.

Kararı "yapıcı olmayan" bir eylem olarak değerlendiren Bakan Yellen, "Aslında, küresel büyüme bakımından pozitif değil ve enflasyonun zaten yüksek olduğu bir dönemde belirsizliği ve yükü artırıyor” dedi.

Bakan Yellen, söz konusu eylemin fiyatlara etkisinin nasıl olacağından şu an için emin olmadığını dile getirerek, bunu değerlendirmek için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söylei.

Benzin fiyatlarının 2022’deki zirvelerinden düşmesinin enflasyonu sınırlamaya yardımcı olduğunun altını çizen Yellen, bu eğilimin tersine çevrilmesinin zararlı olacağını aktardı.

İşte detaylar...

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus petrolüne uygulanan 60 dolarlık varil başına fiyat sınırına ilişkin ise üretim kesintisi planını, sınır üzerinde etkiye sahip olacak önemli bir etken gibi görmediğini vurguladı.

SUUDİ ARABİSTAN ARZI DÜŞÜRECEK

Öte yandan, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlar yüzünden ham petrol ticaretinde çevresel felaket riskinin arttırmayı sürdürürken, Suudi Arabistan, mayıs itibarıyla günlük petrol üretimini 500 bin varil düşürmeye karar verdi.

Suudi Arabistan, mayıs ayından itibaren itibaren günlük petrol üretimini 500 bin varil düşürmeye karar verdi.
Petrol piyasası bankacılık krizinin resesyon meydana getireceği korkuları ve Çin'in talep görünümü arasında dalgalı bir süreçten geçerken Suudi Arabistan gönüllü bir üretim kesintisi kararına vardı.

Suudi Arabistan’ın haber ajansı SPA'nın haberine göre ülke diğer OPEC+ ülkelerinin de koordinasyonunda mayıs itibarıyla bu yılın sonuna kadar günlük petrol üretimini 500 bin varil azaltacak.

Adalet Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Tam 18 bin 305 personel alınacak!

Geçen yıl zorunlu trafik sigortasıyla ilgili ödeme ne kadar oldu?

Asgari ücretin alım gücü dibi gördü! Bakın ne kadar oldu?