Teknoloji

Amerikalı çip üreticisi Micron'dan 40 milyar dolarlık büyük yatırım

Yarı iletken sektörünün büyük isimlerinden Micron, 40 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı. Çip üretimi de salgında büyük darbe almış ve özellikle otomotiv sektöründe patlak veren çip tedarik sorunu, üretim bantlarında kesintilere yol açmıştı

Bir kaç yıl önce Çin'de başlayan ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını bir çok ürünün tedariğinde sorunlar yaratmaya devam ediyor. Çip üretimi de salgında büyük darbe almış ve özellikle otomotiv sektöründe patlak veren çip tedarik sorunu, üretim bantlarında kesintilere yol açmıştı.

Yaşananların ardından ABD merkezli çip üreticisi Micron Technology, bu sektöre yüklü miktarda bir yatırım yapacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada bellek üretimi için 2030'a kadar 40 milyar dolarlık yatırım yapılması planlandığı belirtildi.

Açıklamada  Micron Technology Üst Yöneticisi Sanjay Mehrotra'nın da görüşlerine de yer verildi.  Sanjay Mehrotra, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve yönetimine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken "Bu yasa, Micron'un gelecek 10 yıl içinde küresel pazarda yerli bellek üretimini yüzde 2'den az bir seviyeden yüzde 10'a çıkarmasını sağlayacak ve ABD'yi dünyanın en gelişmiş bellek üretimi ile Ar-Ge'sine ev sahipliği yapar hale getirecek." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, geçtiğimiz günlerde Çipler ve Bilim Yasası'nı hayata geçirmişti ve bu yasanın sektöre 280 milyar dolarlık teşvik sağlayacağı açıklanmıştı. Ayrıca Micron'un açıklamasında Joe Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe giren bu yasadan da faydalanılacağı belirtildi. Micron, bu hamlesiyle birlikte  yaklaşık 5 bin yüksek ücretli personele ve 40 bine yakın kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

BIDEN: ARABA, BULAŞIK MAKİNESİ... HER ŞEYİN FİYATI DÜŞECEK

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden,  Çipler ve Bilim Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından  bir yazılı açıklama yapmış ve yasanın tarihi önemde olduğunun altını çizmişti. Biden, Amerika'da yarı iletkenlerin üretimini artıracak, arabalardan bulaşık makinalarına her şeyin fiyatını düşürecek." ifadelerini kullanmıştı.  ABD'nin dışa bağımlılığının azalacağını iddia eden Biden, yeni iş alanları açılmasına imkan tanınacağı ve istihdamın da bu yasa sayesinde artacağını belirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, yasanın yürürlüğe girmesi için çalışan  Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlere teşekkür etmişti.

Yeni katlanabilen telefon Samsung Galaxy Z Flip4'e dev kampanya! Bu fırsatı kaçırmayın! 11 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Teknosa'dan OPPO çılgınlığı! Oppo akıllı cep telefonlarında görülmemiş fiyatlar! 11 Ağustos 2022 fiyat listesi

BİM’de Xiaomi baharı! NOTE 10 S ve NOTE 11 PRO’ları en uygun BİM’de bulabilirsiniz! 11 Ağustos fiyat listesi…