Altın & Dolar

ABD'li dev banka Türkiye'nin dolar tahminini değiştirdi! İşte yeni rakam!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'ye ilişkin kritik tahminlerinde güncellemeye gitti. Söz konusu bu yeni veriler, piyasalarda dikkat çekici değişikliklere işaret ediyor. İşte dev bankanın yeni tahmini…


ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'ye yönelik enflasyon ve döviz kuru tahminlerinde güncellemeye gitti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Goldman Sachs,  Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 62'den yüzde 51,4'e düşeceğini öngörüyor. Söz konusu bu tahmin, özellikle piyasalarda büyük bir sürpriz şeklinde değerlendiriliyor.

Peki dolar kuru ne kadar olacak? Dolar kurundaki yükseliş devam edecek mi? İşte ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs tarafından peş peşe güncellenen o tahminler...


DÖVİZ TAHMİNLERİ DE GÜNCELLENDİ

Goldman Sachs, Türk lirası karşısında ABD dolarına ilişkin tahminlerinde de güncellemeye gitti. ABD'li yatırım bankası daha önce 3 aylık dönemde 33, 6 aylık dönemde 35 ve 12 aylık dönemde 39 şeklinde açıkladığı  USD/TRY tahminlerini sırasıyla 36, 39 ve 44 şeklinde güncelledi. Halktv’de yer alan habere göre söz konusu bu değişiklikler, piyasalarda Türk lirasının değer kaybının sürebileceği yönünde güçlü bir sinyal şeklinde algılanıyor.


PİYASALARDA BELİRSİZLİK VAR

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi'ne göre, geçtiğimiz Ağustos’ta yıllık enflasyon yüzde 61,57 şeklinde kaydedildi. Söz konusu bu veri, Goldman Sachs'ın tahminleriyle uyumlu görünüyor. Fakat, enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi  durumunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) temkinli bir yaklaşım sergileyebileceği ve faiz indirimlerini erteleyebileceği kaydediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu da milyonlarca kişi tarafından adeta merakla beklenen Ağustos ayı enflasyon rakamlarını yarın saat 10.00'da açıklayacak. Söz konusu bu veriler, piyasaların seyrini önemli ölçüde etkileyebilir. Goldman Sachs'ın güncellenen tahminleri ve öngörüleri, özellikle yatırımcılar tarafından yakından da oldukça takip ediliyor.

DOLAR KURU 34 TL'NİN ÜZERİNDE

Dolar kuru veri açısından yoğun geçecek olan yeni ayın ilk haftasına 34 TL'nin üstünde 34,07 TL'den başlıyor. Euro da hafif gerilemeyle 37,64 TL'den başlıyor. Bugün Türkiye'nin merakla beklenen 2. çeyrek büyüme rakamları yarın ise kritik Ağustos ayı enflasyonu açıklanacak.

 

Eylül'de kiralara ne kadar zam gelecek? O rakamlar peşi sıra açıklandı! Hemen bakın!

İslam Memiş bu kez de ‘Kırılma noktası olacak’ diyerek uyardı! Bu tarihe dikkat!

Konut fiyatları maliyetin altına düşerse ne olur?