21 / 06 / 2024

ABD’li dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi! Dolar kuru işte bu tarihte 39 TL olacak!

ABD’li dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi! Dolar kuru işte bu tarihte 39 TL olacak!

ABD merkezli büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 2025 yılının ilk çeyreğine kadar faizlerin değişmeyeceğini belirtirken; 2025 ortasında dolar/TL’nin 39’a yükseleceğini açıkladı. Morgan Stanley ayrıca 4 Türk bankası için hedef fiyatlarını da açıkladı.



ABD merkezli büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 2025'in ilk çeyreğine kadar faizlerin değişmeyeceğini kaydederken, 2025 yılının ortasında dolar/TL’nin 39’a çıkacağını kaydetti. Morgan Stanley ayrıca 4 Türk bankası için hedef fiyatlarını da açıkladı. İşte detaylar...

Ekonomim'de yer alan habere göre ABD merkezli büyük yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'deki varlık sınıflarına ilişkin düşüncelerini bir araya getiren, yapılan son ziyaretten sonra makro senaryoları ortaya koyan bir rapor yayınladı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Morgan Stanley’in raporunda "Daha sıkı bir para-maliye politikası karışımına bağlılık, önemli ölçüde dezenflasyona ilişkin baz senaryomuzun temelini oluşturuyor. İyileşen makro tabloda kaldıraçlı bir oyun olarak Türk bankalarına giriş yapıyoruz" ifadelerine yer verildi.


DOLAR/TL

Söz konusu Raporda, Türk lirası hakkında iyimser görüşün korunduğu kaydedilirken, 2025 ortasında dolar/TL’nin 39’a çıkacağı kaydedildi.

ABD’li dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi! Dolar kuru işte bu tarihte 39 TL olacak!

Bankanın merakla beklenen raporunda, “Yetkililerin enflasyonu düşürme konusundaki güçlü kararlılığı, 2025 yılının ilk çeyreğe kadar faizlerin değişmeyeceği, 2025 yılı büyüme verilerinin daha düşük olacağı ve enflasyonun (yıllık yüzde 25,2) daha düşük olarak gerçekleşeceği beklentimizi desteklemektedir” ifadelerine yer verildi.


CDS PUANI

Söz konusu Kurum, Türkiye 5 yıllık CDS’te 217 baz puan hedefiyle satış tavsiye etti. Ayrıca Türk bankalarının da değerlendirildiği raporda, 2025 yılında daha düşük enflasyon, iyileşen marjlar ve öz sermaye karlılıkları ve düşük öz sermaye maliyeti ile bankalar için pozitif görüş bildirildi. Morgan Stanley, Türk bankaları için hedef fiyatlarını şu şekilde açıkladı:

Akbank için tavsiyesini 96 Türk Lirası hedef fiyat ile "ağırlığını artır" olarak başlattı

İş Bankası C için tavsiyesini 23,70 Türk Lirası hedef fiyat ile "eşit ağırlık" olarak başlattı.

Yapı Kredi Bankası için tavsiyesini 48,50 Türk Lirası hedef fiyat ile "eşit ağırlık" olarak başlattı.

Garanti BBVA için hedef fiyatını 160 Türk Lirası, tavsiyesini ağırlığını arttır olarak başlattı.

 

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

Emeklinin ikramiyesi 4 senede 2 kat, kurban fiyatları 12 kat arttı! Büyükbaş kurban fiyatları 250 bin TL'yi buluyor!


Geri Dön