Ekonomi

ABD'li dev yatırım bankasından flaş Türkiye açıklaması!

ABD’li dev yatırım bankası olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.. İşte flaş Türkiye açıklaması... JP Morgan, Türkiye’de enflasyonun sürpriz şekilde aylık  yüzde 2,4 artışla marjinal olarak aşağı yönlü olduğunun altını çizerek küresel fiyatlardaki düşüş yerel enerji fiyatlarında aylık düşüşlere neden olurken, geri kalan tüm alt kategorilerde fiyat baskıları gözlendiğini belirtti

ABD’li dev yatırım bankası  olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu yüzde 63,1 enflasyon beklentilerini korurken, tahmin risklerinin ise yukarı yönlü olduğunu belirtti.

JP Morgan, Türkiye’de enflasyonun sürpriz şekilde aylık  yüzde 2,4 artışla marjinal olarak aşağı yönlü olduğunun altını çizerek küresel fiyatlardaki düşüş yerel enerji fiyatlarında aylık düşüşlere neden olurken, geri kalan tüm alt kategorilerde fiyat baskıları gözlendiğini belirtti.

Aşırı gevşek para politikası, devam eden Türk Lirası'nın zayıflaması ve politika güvenirliğinin zayıflaması göz önünde bulundurulduğunda fiyat baskılarının güçlenmeye devam etmesinin şaşırtıcı olmadığının vurgusunu yapan JP Morgan, yılın kalan bölümünde enflayonun yüksek kalmasının beklendiğini dile getirdi.

JP Morgan yıl sonu için yüzde 63,1 enflasyon beklentilerini korurken, son yıllarda olduğu gibi tahmin risklerinin yukarı yönlü olduğuna işaret etti ve enflasyon yükselmeye devam ettikçe reel politika faizinin daha da negatifleşeceğinin vurgusunu yaptı.

 

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI DÜN AÇIKLADI!

TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarını dün saat 10:00'da açıkladı.  Enflasyon rakamları dün piyasalarda yakından takip edildi. TÜİK verilerine göre, enflasyon temmuzda TÜFE'de yüzde 2,37 artarken yıllık enflasyon yüzde 79,60'a kadar yükseldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi nedir?

MERKEZ BANKASI'NIN ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta bu yılın üçüncü enflasyon verilerini açıkladı. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e yülsetti. 

Toplantı esnasında konuşma yapan Merkez Bankası Başkanı Şahah Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini gösteren grafiğin 2022 yılında enflasyonun yüzde 90'a kadar yaklaşabileceğini gösterdiğini açıklamıştı.

Kavcıoğlu, "Enflasyon oranlarında bu aydan sonra artış eğilimi çok olmaz, düşüş eğilimine girer. Enflasyona ilişkin ciddi tedbirler alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Enflasyon yıl sonu sonrası aldığımız, alacağımız kararlar ile aşağı gelecek" dedi.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ...

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,40) göre bir önceki ay yüzde 78,62 olan yıllık enflasyonun yüzde 81,42'ye yükseleceği söyleniyor. 

Ağustos kira artış oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

Temmuz 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Temmuz 2022 rakamları!