Genel

Abdulkadir Konukoğlu, Ankara'da konut inşa edecek

Türkiye'nin en büyük 10 grubu arasında yer alan Sanko Holding; tekstil, enerji, çimento, ambalaj ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Gaziantep merkezli Sanko Holding, bu aralar konut sektörü için hazırlık yapıyor

Türkiye'nin en büyük 10 grubu arasında yer alan Sanko Holding; tekstil, enerji, çimento, ambalaj ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Gaziantep merkezli Sanko Holding, bu aralar konut sektörü için hazırlık yapıyor. Sanko'nun Ankara'da kurulu Asaş Ambalaj isminde bir şirketi var. Bu şirkete Konukoğlu ailesi Vural Baylan'la ortak. Baylan, şirketin eski büyük ortağı. Ancak çoğunluk hisseleri 10 yıldır Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na ait. işte bu şirketin Ankara'da 15 bin metrekarelik bir arazisi var. Vural Baylan, bu araziyi değerlendirmek istemiş. Konukoğlu da teklife sıcak bakmış.

SANKO HOLDİNG

Geçen hafta bu prensip kararı doğrultusunda ilk somut adımın atıldığını duyduk, iki aile 'Konbay Yapı Turizm inşaat Emlak ve Taahhüt A.şž.' unvanıyla yeni bir şirket kurdu. 8  milyon TL sermayeyle kurulan şirket, söz konusu arazide konut projesi geliştirecek. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Konukoğlu, 'şžirketi daha yeni kurduk. Arazi boş duruyordu. Ortağımız böyle bir teklif getirdi. Biz de olur dedik. Konut yapacağız. Ancak öyle büyük bir konut projesi değil. Daha proje ortaya çıkmadı. Ne zaman başlarız bilmiyorum. Projeyi ortağımız Vural Bey yürütecek' diyor. Ancak Abdulkadir Konukoğlu, konut projelerinin devamı konusunda biraz kararsız görünüyor. 'Bizim için büyük bir iş değil. Projelerin devamı gelir mi gelmez mi bilemiyorum' diyor.
Para