27 / 04 / 2024

Abdullah Çalışkan: Kentsel dönüşüm ile yaşayan sokaklar oluşturacağız!

Abdullah Çalışkan: Kentsel dönüşüm ile yaşayan sokaklar oluşturacağız!

MHP Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak algılandığını, göreve gelmeleri halinde kentsel dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşüm ile birlikte gerçekleştireceklerini söyledi...




MHP Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak algılandığını söyleyerek, göreve gelmeleri halinde yaşayan sokaklar oluşturacaklarını belirtti.


Çalışkan, bugün bir otelde düzenlediği toplantıyla basının karşısına çıktı. Seyhan’ın 3’te 2’sinde çarpık kentleşme olduğunu vurgulayan Çalışkan, Türkiye’de böyle bir şehir kalmadığını anlattı. Üzerinde en çok durduğu konunun yaşayan sokak, yaşayan mahalle ve yaşayan şehir kavramı olduğunu ifade eden Çalışkan, “Yaşayan sokağımız yoksa yaşayan mahallemiz yoksa yaşayan bir şehrimiz yoktur. Onun için 24 saat yaşayan sokaklar, mahalleler oluşturacağız. Bunun üzerine projelerimizi bina edeceğiz. Kentsel dönüşüm artık yalama olmuş, yatay gettolaşmanın dikey gettolaşmaya dönüştüğü bir kavramdır. Bu devam ederse, gençlik üzerinden oluşan sosyal patlamalar olabilir. Türkiye’de  TOKİ  nesli ortaya çıkacak. Bu nesil bu anlayış değiştirilmezse ilerde sosyal patlamaya neden olur. Onun için biz kentsel dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşüm ile birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.


Seyhan’ı Seyhanlılarla birlikte yöneteceklerini vurgulayan Çalışkan, ilçede oluşacak ekonomik ve sosyal ranttan herkesin aynı oranda istifade edeceğini anlattı. Dünyadaki itibarlı şehirler arasına Türkiye’den hiçbir şehrin giremediğini kaydeden Çalışkan, bu belgeyi almak için çalışacaklarını ifade etti. Adana’nın en büyük sorununun trafik keşmekeşi olduğunu belirten Çalışkan, “Esas problem de nazım imar planıyla alakalı bir durum. Seyhan’da bu nazım imar planı yok. Göreve gelirsek, hep birlikte Adana’nın nazım imar planı, bu trafik keşmekeşini çözecek şekilde, yeniden düzenleyeceğiz. Çünkü Seyhan ilçe olarak biz kendi içerimizde bu kentsel dönümü gerçekleştireceğiz, ona uygun yollarımızı, sosyal donatılarımızı yapacağız. Ama ana arterler dediğimiz nazım imar planını gerektirdiği bir dönüşümdür.” diye sözlerini tamamladı. 


Bugün


Geri Dön