28 / 04 / 2024

Abdullah Erdem Cantimur kimdir? Abdullah Erdem Cantimur ne iş yapıyor?

Abdullah Erdem Cantimur kimdir? Abdullah Erdem Cantimur ne iş yapıyor?

Abdullah Erdem Cantimur kimdir? Abdullah Erdem Cantimur'un eğitim durumu nedir? Abdullah Erdem Cantimur kariyeri ve eğitim durumu nedir? Abdullah Erdem Cantimur'un kim olduğu ve Abdullah Erdem Cantimur'un hangi alanlarda görevler yaptığı ve merak edilen detaylar...



Abdullah Erdem Cantimur Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi-Bağımsız Üyesidir. Abdullah Erdem Cantimur, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Kütahya İdari Bilimler Yüksek Okulu'nda tamamlamıştır. Abdullah Erdem Cantimur, yüksek lisansını işletme ana bilim dalında bitirmiştir. 

EĞİTİM VE KARİYERİ HAKKINDA

Abdullah Erdem Cantimur, çalışma hayatına serbest mali müşavir olarak başlayan Cantimur, eğitim ve öğretim kurumlarında öğretim görevlisi olarak görev almış, çeşitli gazetelerde vergi ve sosyal güvenlik alanlarında yazılar yazmıştır. Cantimur, 2001 senesinde  AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Cantimur, AK Parti 22. Dönem Kütahya Milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM Kamu İktisadi İşletmeleri Komisyonu Sözcüsü olarak görevde bulunmuştur. Öye uandan, Cantimur, 2012-2015 yılları arasında Maliye Bakan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, 2016-2023 yılları arasında ise Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak çalışmalarda yapmıştır.

Abdullah Erdem Cantimur kimdir? Abdullah Erdem Cantimur ne iş yapıyor?

Abdullah Erdem Cantimur, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın dönüşümüne öncülük etmiş, 2018-2023 seneleri arasında Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmış, Kredi Komitesi Üyeliği, Denetim Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 21 Haziran 2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına atanan Abdullah Erdem Cantimur bu görevini halen sürdürmektedir.

2 Ağustos 2023’te toplanan VakıfBank Olağan Genel Kurulu’nda Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olan Abdullah Erdem Cantimur, evli ve dört çocuk babasıdır.

Tolunay Yıldız kimdir? Tolunay Yıldız ne iş yapar?

Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın ne iş yapar?

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç ne iş yapar? 

Kenan Najafov kimdir? Kenan Najafov ne iş yapar?


Geri Dön