02 / 05 / 2024

Abdullah Gül müteahhitlere yol gösterdi!

Abdullah Gül müteahhitlere yol gösterdi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül müteahhitlere yol gösterdi: 'Sadece Afrika'nın kuzey tarafına takılmayın. Nijerya ve Gabon'da da fırsatlar var' dedi...



TÜRK Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak ve beraberindeki heyet, önceki gün Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Müteahhitler, görüşmede, Libya'da yaşadıkları sıkıntılara değinerek, burada yaptıkları işlerden dolayı verdikleri teminat mektuplarında sorun olduğunu kaydetti. Müteahhitler, projeleri sürdüremedikleri için mektupların bozulma riskinin bulunduğunu belirterek, Gül'ün bu yönde güçlü bir uluslar arası bir karar oluşması için devreye girmesini istedi. Müteahhitler, Libya'dan kaynaklanan zararlarının tazmini konusunda da uluslararası bir çözüm üretilmesi için Gül'ün desteğini istedi.

Farklı coğrafyalara yönelin
CUMHURBAŞKANI Gül de müteahhitlere 'farklı coğrafyalara yönelin, riski dağıtın' çağrısında bulunarak, Afrika'nın kuzeyine takılıp kalmamalarını istedi. Gül, 'Afrika'da daha aşağılara inin. Nijerya, Gabon, Gana, Kamerun'a gidin. Tanzanya ve Etiyopya'da da fırsatlar var' dedi. Gül, müteahhitlerden, riskin yüksek olduğu coğrafyalar için bir risk sigortası sistemi oluşturmasını da istedi.
 
Deniz ÇİÇEK/Akşam


Geri Dön