29 / 04 / 2024

Abdullah Gül, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak!

Abdullah Gül, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak!

İtalya’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak. Açılışta Cumhurbaşkanı Gül'e İtalya Kültür Bakanlığı temsilcilerinin de eşlik edeceği bildirildi...




İtalya’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak.


Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, açılışta Cumhurbaşkanı Gül'e İtalya Kültür Bakanlığı temsilcilerinin de eşlik edeceği bildirildi.


Kültür merkezi, Roma'nın ünlü Coronari sokağındaki Lancellotti binasında yer alıyor. Tarihi 1491 yılına uzanan ve İtalya'nın ender mimari eserleri arasında gösterilen binada, Lancellotti ailesinin üyeleri ikamet etmeye devam ediyor.


Dünya genelinde 26 ülkede 30'un üzerinde kültür merkeziyle Türk dilini ve kültürünü tanıtan Yunus Emre Enstitüsü, Londra, Amsterdam, Paris ve Brüksel gibi Avrupa'nın önemli başkentlerinde yüzlerce Avrupalıya hizmet veriyor.


Yurt dışında kurduğu merkezlerde eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten enstitü, bilimsel araştırmalara da destek veriyor.


AA


Geri Dön