Dış Piyasalar

ABD’ye Türk OSB’si!

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Türkiye'de sayıları 300'ü bulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) dünya çapındaki yayılmasını devam ettiriyor. Sabah Gazetesi'nden Metin Can'n haberine göre sanayiciler, Afrika, Avrupa, Asya'da kurulan Türk OSB'lerin ardından Amerika ve Arjantin'e de açılıyor. 

Türk- Amerikan İşadamları Derneği (TABA- AmCham) Amerika'da yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımla Organize Sanayi Bölgesi kurmak üzere harekete geçti.

TEKSAS'TA YAPILACAK

Teksas'ta yapılması planlanan OSB'de 500 Türk şirketi faaliyet gösterecek. Bir diğer OSB yatırımı ise Güney Amerika'da planlanıyor. Arjantin'de kurulacak OSB'ye de şimdiden 50 başvuru var. 

TABA Derneği Başkanı Ali Osman Akat, Türk firmalarının marka değerlerini daha çok artırıp Amerikan pazarından pay almasını hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Akat, şöyle devam etti: "Amerika ile Türkiye arasında ticari hacim şu anda yaklaşık 8 milyar dolar ihracat ve 12 milyar dolar ithalat... Bu rakam Amerika'nın uluslararası ticaret hacminde binde 4'lük bir yüzdeye tekabül ediyor. Amerika ile Türkiye arasında olması gereken ticaret hacmi bu seviyede değildir. Amerikalı firmalar nasıl ülkemizde yatırım yapmışsa biz de Amerika'ya gidip, pazarda daha büyük pay sahibi olmak istiyoruz." dedi.