03 / 05 / 2024

ABStocks'tan kriptoya milyon dolarlık yatırım!

ABStocks'tan kriptoya milyon dolarlık yatırım!

ABStocks isimli yazılım firması kripto borsasında yatırımcıyı koruyacak yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu uygulama ile borsada mağduriyetin önüne geçilecek. 



Son günlerde kripto para borsa birimlerinde yaşanan skandalların ardından yazılım firmaları yatırımcıları koruyacak yeni programları devreye almak için düğmeye bastı. Sabah'ta yer alan habere göre; kripto para borsalarında yaşanan sorunların başında kullanıcıların zaman zaman işlemi yarıda bırakması oluyor. Sonrasında giriş yapamayan kullanıcılar büyük oranda maddi kayıpla karşılaşıyor. 

ABStocks tan kriptoya milyon dolarlık yatırım!

70 yerli yazılımcı tarafından 4 milyon dolar yatırımla kurulan ABSStocks önümüzdeki ay kripto para piyasasında yatırımcıyı koruyacak bir dizi önlem almaya hazırlanıyor. 

Yeni uygulama hakkında açıklama yapan ABStocks Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, "70'e yakın Türk yazılımcının 2 yıllık bir sürenin ardından geliştirdiği ABStocks, uluslararası güvenlik sertifikasyonları standartı ve arkasında duran güçlü holding yapısı ile kripto borsaları arasına girecek. Bu alana bugüne kadar 4 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Sektörün düzene girmesini, Türkiye'nin bu alanda güçlü ve güven veren bir ülke olmasını istiyoruz. 4 ülkede 2 milyar euroluk yatırımımız var. Yakın bir süreç içerisinde AB Grup Holding'in de gücünü kullanarak Avrupa ve Amerika'ya açılmayı planlıyoruz" dedi.

ABStocks tan kriptoya milyon dolarlık yatırım!

Kayıplar en aza indirgenecek 

ABStocks'ta 'stop loss' (yatırımcıların kaybını sınırlı ölçüde tutmak için geliştirilen sistem) uygulamasının hayata geçeceğini söyleyen Bayrak, "Bu sayede kullanıcıların zarar görmesini engellemiş olacağız. Borsanın saniyede 1 milyon işlem yapabilme kapasitesi var. Türk yazılım mühendislerinin geliştirdiği altyapı ve uluslararası denetim ile güvenlik maksimum seviyede olacak. ABStocks, yol haritasına Türkiye'de henüz kullanılmayan kullanıcı dostu soğuk cüzdan uygulamalarını da ekleyecek" dedi.

Kullanıcı dostu arayüze sahip olduklarını söyleyen Bayrak işlemlerdeki çabukluk nedeniyle hız konusunda büyük aşama kaydedileceğini söyledi. 

Yerli sanal para geliyor

Türkiye'de yakın zamanda ilk kez holding garantörlüğünde sanal para üretilecek.  ABGCoin adı verilen paranın ABStocks ile aynı anda alım-satıma açılması planlanıyor. Bayrak ABGCoin'in ön satış sürecinden büyük bir taleple karşılaştığını dile getirdi.


Kripto paralarda değer kaybı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön