28 / 04 / 2024

Abud Efendi Yalısı'nda yangın çıktı!

Abud Efendi Yalısı'nda yangın çıktı!

 Gümüş ve Lale Devri adlı TV dizilerinin çekildiği ve bu yüzden de Ortadoğu’dan gelen turistlerin ilgi odağı olan Tarihi Abud Efendi Yalısı yürekleri ağızlara getirdi



Üsküdar Kandilli Göksu Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı Abud Efendi Yalısı’nda önceki gün saat 17.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Yalı’nın çatısında duman gören yalı çalışanları hemen itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yalının çatısındaki alevlere müdahale etti.
Üsküdar, Beykoz, Kavacık ve Çengelköy’den gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü. İtfaiye ekipleri daha sonra uzunca bir süre soğutma çalışması yaptı. Bu sırada Sahil Güvenlik botu da denizde güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri yanıgının çıkış sebebini araştırıyor.

Arap turistlerin ilgi odağı
Arap ülkelerinde de büyük ilgi gören “Gümüş” dizisinin çekildiği yalı, bu ülkelerden turistleri ağırlıyor. Diziyi izleyen ve çekildiği mekânı yakından görmek isteyen Arap turistler için Abud Efendi Yalısı’na turlar düzenleniyor.
Yatak odasını, yemek salonunu görünce çok heyecanlanan ziyaretçilerin sayısı bazı günlerde 100’ü aşıyor.
Milliyet


Geri Dön