16 / 07 / 2024

Açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor! 

Açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor! 

17 bin 2 TL'lik asgari ücret ile açlık ve yoksulluk sınırları arasındaki makas açıldıkça açılıyor. Haziran'da açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı. İşte detaylar...




DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından, 2024'ün Haziran ayına ilişkin 'açlık ve yoksulluk sınırı' raporunu yayımlandı. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı belli oldu.

Açıklanan rakamlara göre; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarını belirten açlık sınırı, haziranda 19 bin 44 TL'ye çıktı. 

Açlık sınırı 19 bin TL yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; alık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak gerçekleştirilen hesaplama sonuçlarına göre ise dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı haziranda 65 bin 874 TL'ye yükseldi. 

Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek amacıyla yapması gereken barınma, ulaşım, eğitim, sağlık vb. harcamalarının toplam tutarı da Haziran ayında 30 bin 604 Türk Lirası oldu. 

BİSAM'a göre, Mayıs 2024'te dört kişilik bir aile için açlık sınırı 18 bin 489 TL, yoksulluk sınır 63 bin 955 TL olarak gerçekleşmişti.

Açlık sınırı 19 bin TL yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor! 

Bu ayın başında da TÜRK-İŞ tarafından yapılan bir çalışma paylaşıldı. TÜRK-İŞ tarafından yapılan çalışmaya göre aynı aydı gıda fiyatları aylık yüzde 0,05, yıllık yüzde 82,02 yükseldi ve açlık sınırı 18 bin 978,77 TL’ye, yoksulluk sınırı da 61 bin 820,10 TL'ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 24.614,20 TL'ye yükseldi. 

Gıda harcaması tutarının yılbaşına göre 3 bin 930 Türk Lirası ve bir önceki senenin aynı ayına göre 8 bin 605 Türk Lirası yükseldiği belirlenirken, tüm temel harcamalar için yapılması gerekli olan harcama tutarı ise sadece son altı ayda  12 bin 800 TL yükseldi. 

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Emekli maaş sorgulama nasıl yapılır 2024? İşte 4A emekli maaşı sorgulama...

Borsa İstanbul'da bu hafta 6 şirket temettü dağıtacak! İşte 15-19 Temmuz 2024 temettü listesi

Euro, doları solladı! Zirveye yükseliyor! Euro/TL bugün ne kadar? 15 Temmuz 2024 Euro/TL kuru 

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön