Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!
Tüketicileri Koruma Yasası geçen günlerde TBMM Sanayi Komisyonu tarafından onaylandı. Peki Tüketicileri Koruma Yasası'nda hangi düzenlemelere yer verilecek? İşte vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak dikkat çeken o düzenlemeler...Komisyon kapsamında yapılan görüşmeler üç önemli konuya ilişkin vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak bazı çalışmaların gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi
Tüketicileri Koruma Yasası geçen günlerde TBMM Sanayi Komisyonu tarafından onaylandı. Komisyon kapsamında yapılan görüşmeler üç önemli konuya ilişkin vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak bazı çalışmaların gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi.
AK Partililer vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak bazı düzenlemeleri komisyon üyelerine de aktardı. Gelecek haftalarda vatandaşın da yakından ilgilendiği üç konuya önemli düzenlemelerin gündemde olması planlanıyor.
Peki bu düzenlemeler neler? Tüketicileri Koruma Yasası'nda hangi düzenlemelere yer verilecek? İşte vatandaşın da rahatlamasını sağlayacak dikkat çeken o düzenlemeler...
Bu kapsamda yapılacak olan düzenlemeler cep telefonu, internet ve telefondan açma kapama ücretinin alınmaması, 3 sene kullanılmayan cep telefonu hatlarının iptali, otoyol, köprülerden kaçak geçiş cezalarının yarısı oranında indirilmesi şeklinde açıklanıyor.
Elektrik, internet, telefon, doğalgaz, su gibi hizmetler çerçevesinde faturaların ödenmemesi durumunda kesme işlemi devreye alınıyor. Örneğin doğalgazda 36 TL, GSM operatörlerinde ise 30-50 Türk Lirası arasında değişiklik gösteren açma-kapama tutarı tahsil ediliyor. Elektrikte ise bu tutar 37 ila 189 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Bu ödemeler belediyelerin ve özel sektörün elinde olduğu için bir düzenleme yapılması gündemde değil.
AÇMA-KAPAMA ÜCRETİ KALDIRILIYOR
Açma-kapama paraları konusuna ilişkin bakanlıklar tarafından bir yönetmelik çalışmasına start verildi. Gelecek günlerde yapılacak düzenlemeyle beraber; sabit telefonlar, internet ve cep telefonlarına ilişkin düzenlemeler hayata geçirilecek. Eğer ekstra bir hizmet gerekli değilse, bu işlem için bir personelin görevlendirilmesi yapılmamışsaa yani yalnızca dijital ortamda bu işlemle hizmetin açılışı gerçekleştirilebiliyorsa açma kapama parasının alınmaması sağlanacak.
Örneğin faturanın ödenmesinin ardından dijital ortamda, bir tuşla açma işlemi gerçekleştirilebiliyorsa herhangi bir para ödenmesi gerekmeyecek. Bu kriterler kapsamında cep telefonu, internet ve sabit bulunuyor.
KULLANILMAYAN CEP TELEFONLARI İÇİN 7 YILLIK SÜRE AŞAĞI ÇEKİLECEK
Halihazırda uygulanan sistem kapsamında 7 sene kullanılmayan cep telefonlarına ilişkin hatlar iptal oluyor. Bu zamanın düşürülmesine ilişkin de bir çalışmaya imza atılıyor. Yeni sürenin iki veya üç sene olması öngörülüyor, bu şekilde de klonlamanın yani kaçakçılığın da engellenmesi planlanıyor.
KAÇAK GEÇİŞ CEZALARI YARI YARIYA İNİYOR
Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; paralı kullanılan tünel, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş yapanlara ilişkin verilen miktarın 4 katı tutarındaki cezalar da gündeme taşındı. Özellikle megakent İstanbul'da bunun büyük problemler yarattığı, bazı vatandaşların arabalarının bedelinden çok cezasının olduğu belirtildi. Toplantı kapsamındada kaçak geçiş ceza tutarının da 4 katından 2 katına düşürümesi tavsiyesi verildi.
Dolarda nefesler kesildi! İşte 13 Mart 2022 dolar kuru...
Altında son durum ne? İşte 13 Mart 2022 altın fiyatları!
Emekli maaşınız iptal olmasın, dikkat! SGK duyurdu!