07 / 10 / 2024
fuzul

Adalar Belediyesi, Büyükada'daki o arazi için İBB'nin kapısını çaldı! İstiyoruz... 

Adalar Belediyesi, Büyükada'daki o arazi için İBB'nin kapısını çaldı! İstiyoruz... 

Adalar Belediyesi, Büyükada Maden Mahallesi’nde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3 bin 707 metrekarelik arazinin kendilerine tahsis edilmesi için meclisten talep kararı aldı.




CHP’li Adalar Belediyesi,İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde yer alan Büyükada Maden Mahallesi 298 ada, 26 numaralı parselin kendilerine verilmesini istedi. Eylül ayında ilçe belediye meclisinden geçen karara göre; Ayanikola mevkiinde yer 3 bin 707 metrekarelik arazinin İBB'den tahsis edilmesi için belediyenib talep yazısı oluşturulması kararkaştırıldı. 

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu'nun haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu talebe olumlu karşılık verirse, 298 ada 26 numaralı parselde Adalar Belediyesi tarafından Sağlık Tesisi ve Orta Okul yaptırılacak.

ARAZİYE İHTİYACIMIZ VAR!

Arazinin tahsis talebiyle ilgili olarak İmar, Çevre ve Sağlık Komisyon'nun hazırladığı müşterek raporda;
“Adalar İlçesi’nin taşıdığı doğal, tarihi ve kültürel mirası gibi özel koşullar göz önüne alındığında, kamu hizmetleri ile ilçe sakinlerinin sosyo-kültürel ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması hususunda mevcut yapı stoğunun değerlendirilmesi gerektiği bir gerçektir.

Belediyemizin mülkiyetinde ise belediye hizmetlerinin karşılanmasını sağlayacak taşınmaz bulunmakta olup, belediye hizmet binasının olduğu taşınmaz ile açık yeşil alan olarak kullanılmakta olanlar ve kreş hizmeti veren taşınmaz dışındakiler ne yazık ki kuyu, yol artığı gibi işlevsiz niteliktedir.

 Kamu hizmetlerinin tesis edilebileceği yeterli mekanlar mevcut olmadığından kamu hizmetinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, diğer kamu kurumlarının mülkiyetinde olan taşınmazlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenlerle belediyelerin yapmakla zorunlu olduğu görevleri yerine getirebilmesi için büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Adalar ilçesi Büyükada, 298 Ada, 26 Parsel sayılı çıkmazın belediyemize tahsisi konusunda karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim'' ifadeleri kullanıldı.

Adalar Belediyesi, Büyükada daki o arazi için İBB nin kapısını çaldı! İstiyoruz... 

SAĞLIK TESİSİ VE ORTA OKUL YAPILABİLECEK!

Raporda aynı zamanda “Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi, İstanbul ili, Adalar 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının kesinleşen kısmında kalmakta olan Büyükada 298 Ada 26 Parsel sayılı taşınmaz; “Sağlık Tesis Alanı” ve “Ortaokul Alanı” fonksiyonunda kalmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

İlgili komisyon raporu Adalar Belediye Meclisi’nde 2024/48 nolu kararla geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tahsis talebine olumlu yanıt verirse Büyükada Maden’deki 3 bin 707 metrekarelik 26 nolu parsele Sağlık Tesisi ve Ortaokul yapılabilecek.

İstanbul Adalar’da satılık konut fiyatları yüzde 35,94 arttı!

Marmara Denizi ve Adalar için yeni karar: Resmi Gazete'de yayımlandı, o sınır genişletildi!

Adalar'da konut fiyatları yüzde 37,99 arttı! İşte en çok kazandıran mahallesi!

Geri Dön