27 / 04 / 2024

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...



Ada halkı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi isteklerini bir önergeyle Adalar Belediye Başkanlığı’na sundu.

Evrensel'de yer alan habere göre bugün sabah 09.00’da Adalar Belediyesi binası önünde toplanan Adalılar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak 28 Temmuz 2023 ve 28 Ağustos 2023 tarihleri arasında askıya çıkarılmış olan planlar ya yeniden yapılmalı ya da taleplerimizi dikkate alır biçimde planlar revize edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Paylaşılan detaylara göre Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada’da yaşayan çok sayıda kişinin imzasını taşıyan önergede, askıya çıkarılmış olan planlara ilişkin itiraz noktalarından bazıları şu şekilde:

-“Korunması gereken anıt eserler, sivil mimari örnekleri ve sokak dokusunu koruma konusunda yeterli olmaması,

-Adalar sosyal hayatının esasını teşkil eden çoğulcu yapısı gözetilmeksizin bu çoğulculuğu oluşturan etnik/dini aidiyetler ve bu aidiyetlere ait dini tesislerin korunmaması, bitişik mesafelerine turizm eğlence mekanları yerleştirilmesi,

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

-Adalar’da kamuya ait olan arazilerde, kanunun, ilgili kurumun bilgisi ve onayı ile 60-70 senedir yaşayan sakinlerin yerleşimlerinin hukuki güvenceye kavuşturulması ya da yerleşim yerlerine ilişkin belirsizliğin giderilmesi hususlarını göz ardı etmesi,

-Adalar’ın bir turizm platosu haline getirilmesi

-Adalar’ın deprem ve diğer afet risklerine karşı dirençli kılınması şeklinde hazırlıklar içermemesi.”


Yapılan bu açıklamadan sonra belediye yöneticileriyle görüşen Adalılar’ın imzalı dilekçe olarak sunmuş oldukları önergelerin Belediye Meclisi toplantısında gündeme alınacağının belirtildiği dile getirildi.


KIYILAR HALKINDIR SLOGANLARIYLA YÜRÜMÜŞLERDİ

Adalar halkı, Prens Adaları sahillerinin ve ormanlık bölgelerin 3261 sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı biçimde yüksek duvarlar, çitler ve jiletli tellerle çevrilerek özel şahıslara kiralanmasına, vakıflara, cemaatlere devredilmesine karşı bir protesto gösterisi gerçekleştirmişti.

Heybeliada El Faro’da buluşan Adalılar, Çam Limanı’na kadar “Kıyılar halkındır” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada Çamlimanı’nda Milli Emlağa ait bir parselin Kaymakamlık kararı ile tahliyesine ve müftülüğe tahsisine ilişkin gelen tebligata tepki verilmiş ve Adalar kıyılarındaki işgallere ve işgal girişimlerine karşı yasaların uygulanması talep edilmişti.

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

SSK, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisi maaşlarında flaş gelişme: Temmuz zammı için ilk rakam açıklandı!


Geri Dön