27 / 04 / 2024

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

İstanbul Adalar'da 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçülürken, son bir sene içinde satılık konut fiyat artışı yüzde 75 olurken, ortalama konut fiyatı da 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası şeklinde oldu.



Yapay zeka ve büyük veri analizi ile gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı gerçekleştirmelerine imkan sunan Endeksa’nın yazlık bölgeler piyasa incelemelerinde sıradaki durağı mega kent İstanbul’un en gözde sayfiye bölgeleri arasında yer alan Adalar oldu. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İstanbul Adalar ilçesinde 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçülürken, son bir sene içinde satılık konut fiyat artışı yüzde 75 olurken, ortalama konut fiyatı da 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası şeklinde oldu.

İşte konu ile ilgili detaylar...

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

Yapay zeka ve büyük veri analizi ile gayrimenkul değer hesabı sunan ve bu sayede de kullanıcıların güvenle gayrimenkul satışı gerçekleştirmelerine imkan sağlayan Endeksa’nın yazlık bölgeler piyasa incelemeleri hız kesmeden sürüyor.

Mega kent İstanbul’un en gözde sayfiye bölgeleri arasında yer alan Adalar’ı mercek altına alan Endeksa verilerine göre Adalar’da konutunu satmak isteyenlerin oranı da hızla artıyor. Söz konusu bu bölgede 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçüldü.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 16 bin 690 nüfusu olan İstanbul Adalar ilçesinde bu yılın Ağustos 2023 itibarıyla son bir sene içinde satılık konutların fiyatları yüzde 75 oranında artış gösterirken, konutların ortalama büyüklüğü 129 metrekare ve ortalama konut fiyatı 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası.

İstanbul Adalar'da Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler

Yine açıklanan detaylara göre, yıllık ortalamalara bakıldığında İstanbul ili Adalar ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla yüzde 101 ile Heybeliada, yüzde 92 ile Maden (Büyükada), yüzde 73 ile Nizam (Büyükada), yüzde 59 ile Burgazada, yüzde 12 ile Kınalıada şeklinde sıralandı.

İstanbul Adalar'da En Hızlı Kazandıran Mahalleler Hangileri?

Yine verilen bilgilere göre, Amortisman süreleri dikkate alındığında İstanbul'un Adalar ilçesinde en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler de sırasıyla 22 yıl ile Maden ve Nizam, 25 sene ile Heybeliada ve Kınalıada; 32 sene ile Burgazada şeklinde sıralandı. 
 


Geri Dön