Kent Haberleri

Adalet Bakanlığı'ndan rekor düzeyde personel alımı! Temizlik, güvenlik görevlisi, zabıt katibi ve mübaşir alınacak!

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan performans programına göre 2023’de rekor düzeyde personel alımı yapılacağı görüldü. İşte detaylar... Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine en az ilkokul mezunları olan temizlik personeli ve en az lise mezunu olan zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, infaz koruma memuru gibi personel alımı yapacak

Zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru ve temizlik personeli alımı konusunda müjdeli haber Adalet Bakanlığından geldi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine en az ilkokul mezunları olan temizlik personeli ve en az lise mezunu olan zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, infaz koruma memuru gibi personel alımı yapacak. Her yıl yapılan alım, bu yıl biraz daha fazla olacak. Nedeni ise bugün belli oldu.

Bugün yayınlanan bir haberde yeni cezaevlerinin bu yıl açılacağına yer verildi. 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Türkiye’de toplamda 399 cezaevi var. Bu cezaevlerinin kapasitesi ise 289 bin 974 olarak açıklandı. Adalet Bakanlığınca yayınlanan 2023 performans programı verilerine göre, 2023’te birçok yeni cezaevi açılacağı belirtildi.

İşte detaylar...

2022’de şimdiye kadar 22 cezaevi açılırken 2023’te de 20 cezaevinin açılacağı ve toplam cezaevinin 419'a kadar çıkarılacağı bildirildi. Türkiye'de mevcut cezaevlerinin türleri şu ise şu şekilde:

-279 Kapalı Ceza İnfaz Kurumu,
-89 Müstakil Açık Ceza İnfaz Kurumu,
-4 Çocuk Eğitimevi,
-10 Kadın Kapalı,
-8 Kadın Açık,
-9 Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

67 BİN BOŞ KADRO VAR

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan performans programına göre, bakanlık bünyesinde 67 bin 170 kadronun boşta olduğu belirtildi. Fakat bu yıl bu kadroların hepsine alım yapılmayacağı, ancak personel eksikliğinin fazla olması sebebiyle ciddi bir personel alımı yapılacağı vurgulandı.

TEMİZLİK PERSONELİ, GÜVENLİK, ZABIT KATİBİ, VE MÜBAŞİR ALIMI YAPILACAK

Yeni cezaevlerinin açılacak olması ve 2022’de açılan cezaevi sayısının fazla olması sebebiyle 2023’te ve cezaevlerine personel alımının fazla olması bekleniyor. Temizlik personeli ve işçi alımları, en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak. Adalet Bakanlığı'na yapılacak katip, mübaşir ve güvenlik görevlisi ile hizmetli ve diğer kadrolara personel alımında en az lise mezunu adaylardan 70 KPSS puanı ile yapılacak.

KADROLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığının personel alımına ilişkin kadroların nisan ayında açıklanması bekleniyor.

Personel alımlarıyla ilgili son dakika bilgileri bu bağlantıya tıklayarak takip edebilirsiniz.

İŞKUR milyonlarca insana müjdeyi verdi! Kamuya alınacak personeller belli oldu! İşte personel alımı yapılacak kurumlar!

İş arayanlara beklenen haber!İŞKUR Türkiye genelindeki hastanelere personel alımı yapacak!İlkokul mezunu olmanız yeterli

İŞKUR EGM polisevi müdürlüğüne personel alacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli! Son başvuru tarihi 30 Ocak!