05 / 05 / 2024

Adana Arif Uçurum Camisi açıldı!

Adana Arif Uçurum Camisi açıldı!

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) inşaatı tamamlanan Arif Uçurum Camisi'nin açılışına katılan Sarı, burada yaptığı konuşmada, caminin yapımında başta Uçurum ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği seçim bölgesinde "İlk bakanlık haberini Adana'da almıştım. Bu coşkulu karşılama beni çok mutlu etti" dedi.


Sarı, Adana'ya gelişinde havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine bakanlık tebliğ edildikten 10 gün sonra Adana'ya geldiğini, çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.


Kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür eden Sarı, şöyle konuştu:


"Çok coşkulu bir karşılama. Çok heyecanlıyım. Bugün onlar kadar heyecanlıyım. Bugün bana burada eşlik eden milletvekillerimize burada, onlara da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük sürpriz oldu. Yani 10 gün önce Adana'dan ayrıldım. İlk bakanlık haberini Adana'da almıştım zaten. Bu coşkulu karşılama beni çok mutlu etti."


Sarı, daha sonra,  Adana  Valisi Mustafa Büyük ile görüştükten sonra AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti.


Parti binası önünde kendisini karşılayan partilileri selamlayan Sarı, kurban edilmek üzere getirilen koçların bağışlanmasını istedi.


Sarı, burada da AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve partili belediye başkanlarıyla bir süre basına kapalı görüştü.


- Cami açılışı 

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) inşaatı tamamlanan Arif Uçurum Camisi'nin açılışına katılan Sarı, burada yaptığı konuşmada, caminin yapımında başta Uçurum ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Çevre ve Şehircilik Bakanı olduktan sonra açılışını yaptığı ilk kurumun bir cami olmasının bundan sonraki hizmet sürecininde bu şekilde hayırlı geçmesi temennisinde bulunan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Arif Uçurum Camisi'nin açılışını cuma günü yapmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Adanalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu camide kılınacak namazların edilecek duaların Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu kutsal mekanın dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılardan kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. İbadet mekanlarımızın büyüklüğü ve güzelliği binaların yükseldiği beldelere kattıkları anlam sebebiyledir. Bu vesileyle de camilerimizin büyüklüğü ve güzelliği ancak iftihar kaynağımızdır."


Adan Valisi Mustafa Büyük ise bin 200 kişilik caminin yapımında emeği geçen Arif, İsrafil ve Yusuf Uçurum kardeşleri kutladı.


Konuşmalarından ardından Bakan Sarı, Vali Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, hayırsever Arif Uçurum ve diğer davetliler caminin açılış kurdelesini kesti.


AA


Geri Dön