İhale

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:10'da gerçekleştirilecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi için ihale düzenliyor.

Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:10'da gerçekleştirilecek.

Muhammen bedeli 37 milyon 130 bin TL olarak belirlenen ihalenin geçici teminat bedeli 1 milyon 113 bin 900 TL olarak belirlendi.

Yüzölçümü 49 bin 775 metrekare olarak belirlenen arsa Adana Çukurova Şambayadı'nda yer alıyor. 


İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

ARSA PAYI KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILMASI İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1. Belediyemizin mülkiyetinde veya yetki sorumluluğunda bulunan yukarıda İlçesi, ,Mahallesi, ada no, parsel no, hissesi, yüzölçümü, cinsi, muhammen bedeli ve geçici teminatı yazılı arsa üzerinde yapılacak toplam inşaat alanın % 40 (kırk)'ından az olmamak üzere taşınmaz maliki Adana Büyükşehir Belediyesine isabet edecek bağımsız bölümler karşılığında arsa payı karşılığı inşaat yaptırılması ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanun'unun 35/a. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile Adana Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının 9. Katında bulunan Encümen salonunda yapılacaktır.
2. İhale, Adana Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının 9. Katında bulunan Encümen Salonunda yukarıda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.
İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler ilanda belirtilen belgeleri ibraz etmek zorundadır.
3. İhale kararı, karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içerisinde İta Amirince onaylanacak veya iptal edilecektir.
4. Şartnamede yazılı olmayan hususlarda 2886 sayılı Devlet İhale yasası hükümleri uygulanır.
5. İhaleye giren herkes ihale şartnamesini okuyup anladığını peşinen kabul etmiş sayılır.
6. İsteklilerden İhaleye katılım için istenecek belgeler:
A) Gerçek Kişilerden istenilecek belgeler
a) Kanuni ikametgâh belgesi.
b) Nüfus Cüzdan Sureti veya TC kimlik nolu nüfus cüzdan fotokopisi.
c) İstekli Ortak girişim ise Ortaklık beyannamesi ve ortaklık sözleşmesinin ibrazı şarttır. ( noter tasdikli )
ç) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişilerin de vekâleten temsil edilmesi halinde noter tasdikli vekâletname.
d) Geçici teminat Makbuzu veya 2886 Sayılı Kanuna göre (mevduat veya katılım bankalarından alacakları) Süresiz Geçici Teminat Mektubu. (Teminat mektubunda; İhale tarihinin ve hangi ihale için verildiğini içeren bilgilerin ve ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı
şubenin limitlerinin de yazılması zorunludur.)
e) İstekliler adına vekâleten iştirak ediyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri.
f) İhaleye girenlerin ve sahibi ya da ortağı olduğu firmaların/ şirketlerin belediyemize vadesi geçmiş vergi, resim, harç ve muaccel borcunun bulunmadığına dair Belediyemiz Mali Hizmetler Daire Başkanlığından alınacak Belediyemize borcu yoktur belgesi.
g) Şartname bedeli yatırdığına dair makbuz.
ğ) İhaleye teklif verenlerin, cezalı (yasaklı) olmadıklarına dair yazılı beyanı.
h) İstenen tüm belgeler asıl veya noter tasdikli olmalıdır.

B)Tüzel kişilerden istenecek belgeler;
a) Yetki belgesi.
b) Türkiye’de tebligat için adres beyanı.
c) Tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğu oda vs. alınan (2022 yılı içinde alınmış) belge.
ç) Tüzel kişilerin vekâleten temsil edilmesi halinde noter tasdikli vekâletname ile imza sirküleri.
d) Ayrıca, (6.A.c, 6.A.ç, 6.A.d, 6.A.e, 6.A.f, 6.A.g,6.A.ğ ve 6.A.h) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge.

7. İlan Listendeki ihale konusu iş arsa payı karşılığı inşaat yaptırılması olduğundan ihaleye girecek taliplilerin ayrıca 6. Maddede belirtilen belgelere ek olarak;
-İsteklilerin, son 15 yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren işler kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya
benzer işlere ilişkin olarak iş deneyimini gösteren belgeleri sunması zorunludur. Bu ihalede benzer iş olarak her türlü bina yapımı, tadilat ve onarım işleri benzer iş olarak değerlendirilecektir. Ortak Girişimlerde istenilen iş bitirme belgesini bir firmanın sağlaması yeterli olacaktır.
-Bu ihalede benzer iş olarak her türlü bina yapımı, tadilat ve onarım işleri benzer iş olarak değerlendirilecektir. Ortak Girişimlerde istenilen iş bitirme belgesini bir firmanın sağlaması yeterli olacaktır.
-İstekli şirket ise onaylı şirket ana sözleşmesi ile birlikte şirket ortaklarını ve bunların hisse ve görevlerini belirten belge.
-Faaliyet süresi ile ilgili beyan ve belgeler.
-Son 3 yıla ait Şirket Cirosu, En az C Sınıfı ve üzeri Müteahhitlik Yetki Belgesi.
-İşin alt yüklenicilere yaptırılması ya da yaptırılmaması halinde, isteklinin alt yüklenici bulunduracağına veya bulundurmayacağına dair taahhütname.
- Bu ihaleye Ortak Girişim olarak teklif verilebilir. Ortak girişimdeki tüm paydaşlardan şartnamede bulunan tüm hükümlere uygunluğu ayrı ayrı aranır.
8. İsteklilerin ihale tarihinde saat 12.00 ‘ye kadar ihale komisyonuna (Belediyemiz Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığına bağlı Encümen Müdürlüğüne) ulaşmış olması kaydıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine göre hazırlanacak teklif
mektuplarını vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postada doğacak gecikmeler kabul edilmez. İhaleye bizzat katılacak gerçek ve tüzel kişiler ihaleye girebilme şartlarını taşıyan belgelerle birlikte ihale saatinde Belediye Encümen salonunda hazır bulunacaklardır.
9. İhaleye katılan ihale isteklileri, ihale ile ilgili teknik ve idari şartname ve eklerini kabul etmiş sayılırlar. Şartnameler bedelsiz olarak görülebilir veya 750,00 TL bedel karşılığında Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığından (Emlak ve İstimlak Şube Müdürlüğü) temin edilebilir.
10. İhaleye ilişkin bilgiler Adana Büyükşehir Belediyesi Web sayfasında görülebilir.
11. İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İLAN OLUNUR.

Arsa almak isteyenlere büyük fırsat! Konya Büyükşehir Belediyesi 24 ay taksitle imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak İstanbul'un göbeğinde 250 bin TL'ye konut satıyor! Milli Emlak'tan kelepir daire fırsatı!

Satılık yazlık arayanlara büyük fırsat! İstanbul Üniversitesi Antalya'da konut satıyor!