Genel

Adana Defterdarlığı, Hazine ihalelerini SMS ile duyuruyor!

Adana Defterdarlığı, ihalelere daha fazla katılım sağlayıp rekabeti artırmak için hazine taşınmazlarının satış duyurusunu hedef kitleye "SMS" mesajıyla iletmeye başladı. Defterdar Utkucu, Türkiyeye model olacak bir çalışmayı başlattıklarını söyledi...

Defterdar Tamer Utkucu, hazine taşınmazlarının ihalesinin satış duyurularının Devlet İhale Kanunu ve Milli Emlak Genel Tebliğleri kapsamında gerçekleştirmekle birlikte ulaşılması istenen katılımın olmadığını, bunu da duyuruların hedef kitleye ulaşmamasından kaynaklandığını tespit ederek, Türkiyeye model olacak bir çalışmayı başlattıklarını söyledi.

İhalelere ne kadar yüksek katılım olursa rekabetin de o kadar fazla olduğuna dikkati çeken Utkucu, bunu sağlamak için defterdarlık bünyesinde veri tabanı merkezi oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu merkezimiz, il merkezi ve ilçelerde, hazine taşınmazlarını satın almak, kiralamak ya da irtifak hakkı yoluyla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızın dilekçelerinde istenen elektronik posta adresi ve cep telefonlarını talep konularına göre kayıt altına aldı. Bu kayıtlar sayesinde artık hazine taşınmazlarımızla ilgili her türlü duyuruyu hedef kitlenin cep telefonlarına "SMS" mesajıyla göndermeye başladık."

Utkucu, cep telefonu mesajında taşımazın konumu, satış bedeli, ihale tarihi ve saatinin bildirildiğini vurgulayarak, "İlk uygulamadan aldığımız sonuçlar amacımıza ulaştığımızı gösterdi. Zira, ihalelere daha fazla katılım sağlayarak, rekabeti artırdık, şeffaflığa daha fazla dikkati çekmiş olduk" dedi.

KATILIM YÜKSEK OLUNCA FİYAT DA ARTI

Defterdar Utkucu, merkez veri tabanıyla gönderilen "SMS" mesajları sayesinde yapılan ilk ihalelerde 550 bin TLden açık artırmaya çıkartılan taşınmazın 1,3 milyon TLye alıcı bulduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Aynı şekilde daha önce alıcı çıkmayan araç ve taşınmazları da bu sayede daha iyi fiyatla sattık. 60-70 adet araç satışını yine iyi bir fiyatla gerçekleştirdik. Bu yöntemle vatandaş memnuniyetini sağladığımız gibi hazine hak ve  menfaatlerini de en üst seviyede koruma imkanı buluyoruz."

İhalelerin ayrıca kamera kayıtlarına da alındığına dikkati çeken Utkucu, SMS mesajıyla duyuruların sadece satış ilanlarını kapsamadığını, kurumdan alacağı bulunan hastane, eczane gibi kurumlara da paralarının hangi bankaya ne zaman yatırıldığının yine mesajla bildirildiğini, bu yolla da vatandaş memnuniyetini sağlamakla birlikte personelin zaman kaybını önlediklerini sözlerine ekledi.

AA